Cristian Bușoi, președintele ITRE din PE: Avem nevoie de soluții la nivel european pentru a rezolva lipsa de medicamente

Cristian Bușoi, președintele ITRE din PE: Avem nevoie de soluții la nivel european pentru a rezolva lipsa de medicamente

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie din Legislativul European, în calitate de raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021 – 2027, e reiterat importanța rezolvării penuriei de medicamente în Europa.

„Lipsa medicamentelor afectează astăzi mii de pacienți din România și alte state ale Uniunii Europene, iar criza COVID-19 a adâncit și mai mult problemele existente. Cât despre cauze, acestea sunt multiple: începând cu dificultățile de producție, cererea neașteptat de mare – mai ales în perioade de criză sanitară, probleme în lanțurile de aprovizionare și până la problemele financiare”, a notat Cristian Bușoi pe pagina de Facebook în urma unei dezbateri în Parlamentul European.

Potrivit eurodeputatului Cristian Bușoi, lipsa medicamentelor trebuie gestionată la nivel european: „Până acum, lipsa medicamentelor a fost gestionată de fiecare țară în parte însă este din ce în ce mai clar că avem nevoie de soluții la nivel european.”

Relocarea producției de medicamente din statele asiatice în Europa și consolidarea capacităților existente deja în UE pentru a satisface cererea, indiferent dacă vorbim despre medicamente inovatoare, generice și biosimilare, este o soluție propusă de Cristian Bușoi.

„În aceleași timp, trebuie să implicăm mai mult în rezolvarea acestei probleme Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), mai ales atunci când lipsa medicamentelor afectează mai multe state membre”, a mai adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, Cristian Bușoi a subliniat că este nevoie de invesții masive în cercetare și inovare, pentru a rămâne competitivi pe piața farmaceutică internațională și a le oferi pacienților europeni garanția că au permanent acces la cele mai noi și eficiente tratamente și vaccinuri.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...