Cristian Preda anunţă că a aderat la PLUS: Nu candidez la europene, voi sprijini candidaţii partidului

Cristian Preda anunţă că a aderat la PLUS: Nu candidez la europene, voi sprijini candidaţii partidului

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat, marţi, că a aderat la PLUS la invitaţia lui Dacian Cioloş, precizând, însă, că nu va candida la alegerile pentru Parlamentul European, dar va sprijini candidaţii acestui partid.

"La invitaţia lui Dacian Cioloş, am aderat la PLUS. Aşa cum am anunţat în urmă cu patru luni, nu candidez la europene. Voi sprijini candidaţii PLUS la alegerile din 26 mai şi îi invit pe toţi cei care au încredere în mine să facă acelaşi lucru", a scris Preda pe Facebook.

El susţine că, prin afilierea sa, PLUS capătă statut de partid parlamentar şi va avea, în consecinţă, delegaţi în toate secţiile de vot, "putând astfel securiza opţiunile exprimate în favoarea listei sale".

"După alegerile pentru PE, folosind experienţa europeană acumulată, voi acţiona în cadrul PLUS pentru ca instituţiile rezultate din viitoarele alegeri - preşedinţia, autorităţile locale, noua majoritate parlamentară - să lucreze în interesul general, nu în interes propriu", a adăugat Preda. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori