Cristiano Ronaldo, primul fotbalist din istorie care marchează la cinci campionate mondiale diferite

Cristiano Ronaldo, primul fotbalist din istorie care marchează la cinci campionate mondiale diferite

Cristiano Ronaldo este primul fotbalist din istorie care marchează la cinci campionate mondiale diferite, după golul reușit joi, împotriva Ghanei, la Campionatul Mondial din Qatar.

Cristiano Ronaldo FOTO EPA

Cristiano Ronaldo a înscris din penalty în min. 65 al partidei cu Ghana, după ce marcase şi la ediţiile 2006, 2010 şi 2014 şi patru goluri în 2018, între care o triplă în meciul de debut cu Spania, când cele două echipe au terminat la egalitate, scor 3-3.

Trei mari fotbaliști au rămas în urma lui Ronaldo, cu goluri marcate la doar patru turnee finale.

Este vorba despre Pele (1958, 1962, 1966, 1970), Seeler (1958, 1962, 1966, 1970) şi Klose (2002, 2006, 2010, 2014).

Totuși, atacantul portughez are șanse mici să devină golgheterul absolut al competiției, titlu deținut de Miroslav Klose, care are 16 reușite, dublu decât Cristiano Ronaldo. Atacantul rămas fără echipă în această toamnă, după despărțirea de Manchester United, îl poate egala pe conaționalul său, Eusebio, care a marcat de nouă ori la singurul Mondial la care a participat.

Portugalia a obținut prima victorie la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, după ce a învins, scor 3-2, echipa Ghanei, după o repriză secundă extrem de spectaculoasă.

Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 64, dintr-un penalty obținut tot de fostul atacant al lui Manchester United. Avantajul portughezilor nu a ținut foarte mult, 9 minute mai târziu Kudus a centrat în fața porții, iar fundașii Portugaliei nu au reușit să respingă, balonul ajungând la Ayew, care a împins ușor balonul în poarta lui Costa.

Joao Felix, pe contraatac, în minutul 78 și Rafa Leao, două minute mai târziu au dus Portugalia la două goluri avans, iar meciul părea câștigat ușor de echipa lui Ronaldo.

Ghana nu a renunțat la luptă și a înscris din nou, în minutul 89, prin Bukari, iar cele 10 minute rămase până la final, cu tot cu prelungiri, au fost cu emoții pentru echipa antrenată de Fernando Santos.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale