Cristina Tarcea (ÎCCJ): Infracțiunile de corupție au un nivel ridicat de pericol social

Cristina Tarcea (ÎCCJ): Infracțiunile de corupție au un nivel ridicat de pericol social

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a afirmat joi că infracțiunile de corupție au un nivel ridicat de pericol social.

"Infracțiunile de corupție au un nivel ridicat de pericol social și prin tradiție, pentru că ne referim la celelalte legi anterioare, nu au făcut obiectul actelor normative de amnistie sau grațiere", a declarat Cristina Tarcea la intrarea în CSM, întrebată de jurnaliști dacă faptele de corupție sunt cu un grad ridicat de pericol social.

Chestionată dacă în acest moment Consiliul Superior al Magistraturii mai poate fi implicat în procesul legislativ al proiectului de lege privind grațierea, Tarcea a răspuns: "Este o dezbatere parlamentară și, în funcție de în modul în care cei din Parlament vor invita CSM-ul, ne vom spune punctul de vedere și în Parlament. Grațierea este o instituție prevăzută în Codul penal, este o instituție care s-a aplicat rar de-a lungul timpului și prin definiție s-a aplicat doar infracțiunilor cu grad de pericol social redus".

Comisia juridică a exceptat, joi, de la grațiere luarea de mită, traficul de influență, darea de mită și cumpărarea de influență, la solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro