Criza energiei şi căderea bursei

Criza energiei şi căderea bursei

Cum ne lovește criza energiei? Din cauza evenimentelor cu care ne luptăm în acest an, criza energiei este subiectul cel mai sensibil pentru noi. Recent, preţurile energiei electrice au crescut, atingând noi recorduri. Odată ce a început această criză, nu se va pune problema doar de banii pe care îi vom da în plus, ci şi despre bursa de valori.

Cum va fi afectată bursa de valori

Bursa este într-o cădere destul de semnificativă. Pentru câteva mări titluri, această criză economică (şi căderea bursei) nu este atât de resimţită. Care este cel mai renumit? Apple! Producătorul de Iphone continua să lanseze produse de senzaţie, fără să majoreze preţurile, fiind precaut pentru a nu îi face pe consumatori să ezite să cumpere noul produs. EQT Corporation este o altă firmă care, odată cu cererea în creştere pentru gaze naturale ca sursa de energie şi a preţurilor foarte ridicate ale petrolului şi gazelor din acest an, a susţinut creşterea acţiunilor. Acestea sunt cazuri fericite, însă pentru firmele care se afla la început sau pentru persoanele fizice, bursa de valori este o problemă destul de mare.

Cea mai grea săptămână pentru bursa de valori! Afectaţi de criza energiei şi a căderii bursei

Conform Financer.com, FedEx a avut un impact deosebit de mare vineri, preţul sau scăzând cu peste 20%! Compania a avertizat cu privire la o scădere recentă a volumului de transport şi la dificultăţile financiare rezultate din aceasta, iar într-un interviu de joi, Raj Subramaniam a relatat că este probabil că economia să intre într-o recesiune la nivel mondial! Ştirile au împins acţiunile în scădere peste tot. Indiferent de ceea ce anunţa Fed pe data de 21 septembrie, volatilitatea este o parte naturală a pieţei de valori. Investitorii se pot aştepta probabil la mai mult de la ea în această lună. Este imposibil de controlat piaţa, deoarece aceasta se poate schimba de la o săptămână la alta. Experţii recomanda păstrarea cursului şi realizarea unei medii a obiectivelor de investiţii pe termen lung, pentru a evita întâmplările neplăcute. 

Ce înseamnă căderea bursei de valori pentru persoanele fizice şi pentru întreprinderi?

Criza energiei afectează în diferite stiluri. Ratele mai mari ale dobânzilor înseamnă costuri mai mari de împrumut pentru întreprinderi şi persoane fizice, ceea ce ar trebui să reducă cererea şi să reducă creşterea preţurilor. Cu toate acestea, creşterea prea mare a ratelor dobânzilor ar putea duce la o recesiune economică şi o creştere a şomajului, care se vor evitate. Problema este ca orice persoană are propriile nevoi, drept urmare va fi cerere la destul de multe produse. Acest lucru va determina şi creşterea preţurilor.

Concluzie

Criză economică şi căderea bursei de valori vor fi mereu probleme cu care ne vom confrunta. Nu putem scăpa prea repede de ele, vorbind mai ales de întreprinderi şi de persoanele fizice. Problema tuturor va fi ca nimeni nu va dori să se opună, ci se conformează, lucru pe care ar trebui să îl schimbăm!


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...