Criză în Myanmar: Aung San Suu Kyi, arestată de armată, cere populaţiei să protesteze

Criză în Myanmar: Aung San Suu Kyi, arestată de armată, cere populaţiei să protesteze

Liga Naţională pentru Democraţie din Myanmar (NLD) a anunţat luni că lidera sa Aung San Suu Kyi, arestată de armată, cere populaţiei să nu accepte lovitura de stat organizată de armată şi să protesteze, transmit Reuters şi dpa.

''Acţiunile armatei sunt acţiuni care pun ţara din nou sub dictatură. Le cer oamenilor să nu accepte acest lucru, să răspundă şi să protesteze din toată inima la lovitura de stat comisă de armată'', indică NLD într-o declaraţie în numele lui Aung San Suu Kyi.

Armata din Myanmar a declarat luni stare de urgenţă pe o perioadă de un an şi l-a instalat în funcţia de preşedinte pe fostul general Myint Swe, a anunţat luni postul de televiziune al armatei birmane, Myawaddy.

Până în prezent, Myint Swe a deţinut funcţia de vicepreşedinte.

Anunţul survine la câteva ore după ce lidera de facto din Myanmar, Aung San Suu Kyi, preşedintele Win Myint, mai mulţi demnitari guvernamentali birmani şi lideri ai unor partide mai mici au fost arestaţi de armată în timpul unor acţiuni efectuate luni dimineaţa devreme în întreaga ţară. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!