Criza virusului Ebola: De ce 75 la sută dintre victime sunt femei

Criza virusului Ebola: De ce 75 la sută dintre victime sunt femei

Virusul Ebola, care a provocat până acum un bilanţ de cel puţin 1350 de morţi în Guinea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria, afectează în mod disproporţionat femeile pe măsură ce epidemia se extinde, acestea reprezentând 75 la sută dintre cei care au contactat virusul.

Criza virusului Ebola: De ce 75 la sută dintre victime sunt femei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aproximativ 75 la sută dintre persoanele care au contactat virusul Ebola sunt femei pentru că adeseori ele sunt principalii membri ai comunităţii care oferă îngrijire, asistenţă şi care se ocupă de comerţ, potrivit oficialilor din sănătate, relatează The Independent .

Echipele medicale chemate în Liberia au descoperit că trei sferturi dintre cei care au luat virusul sau au murit din cauza lui sunt femei, potrivit ministrului pentru gen şi dezvoltare al Liberiei, Julia Duncan-Cassell.

"Femeile sunt cei care oferă îngrijire- dacă un copil e bolnav, i se spune 'Du-te la mama ta' ", a explicat Cassell pentru Washington Post .

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?