Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CSM a avizat propunerile ministrului Justiției pentru conducerea Secției judiciare penale a DNA

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, luni, propunerile de numire a procurorilor Cameluș Păduraru și Carmen Doinița Bălășoiu în funcțiile de procuror-șef, respectiv procuror-șef adjunct la Secția judiciară penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

"După parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectelor de management și susținerea interviurilor, Secția pentru procurori (...) a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerile ministrului Justiției de numire în funcțiile de procuror șef, respectiv procuror șef adjunct ai Secției judiciare penale din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — structura centrală, a domnului procuror Cameluș Păduraru și a doamnei procuror Carmen Doinița Bălășoiu", se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

Propunerile pentru numirea în funcție a celor doi procurori au fost înaintate CSM de către ministrul Justiției în data de 14 noiembrie.

Conform statutului judecătorilor și procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul șef al DNA, adjuncții acestuia, procurorii șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și adjuncții acestora sunt numiți de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

3 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

4 ALARMĂ Următorul pas, FURTUL alegerilor. Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, va fi pus șef al Autorității Electo…

5 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos