CSM amână discutarea cererii de demisie a procurorului Negulescu; Secția pentu procurori decide suspendarea

CSM amână discutarea cererii de demisie a procurorului Negulescu; Secția pentu procurori decide suspendarea

Membrii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii au amânat marți discutarea cererii de eliberare din funcție, prin demisie, a procurorului Mircea Negulescu, recent transferat de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, în schimb Secția pentru procurori a decis suspendarea acestuia.

"A fost o problemă neacoperită în totalitate de lege. Dânsul este în cursul unei acțiuni disciplinare și în același timp are o cerere de demisie. Se pune problema dacă se poate lua act de o decizie pentru că riscurile ar fi multiple, ca după ce încetează activitatea prin demisie să se poată întoarce peste un an, doi, trei. Dacă îndeplinește condiția de pensie, poate beneficia de pensie de serviciu. Dacă așteaptă finalizarea actului disciplinar, nu mai beneficiază de pensie. Pentru a lămuri aceste aspecte care nu sunt reglementate de lege, decât să greșim și să luăm o decizie pripită, am preferat să amânăm", a precizat președintele CSM, Mariana Ghena, la sediul Consiliului.

Tot marți, Secția pentru procurori în materie disciplinară a analizat nota Inspecției Judiciare cu propunerea de suspendare din funcție a procurorului Negulescu. După deliberări, Secția a decis suspendarea acestuia din funcție până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare.

Decizia poate fi contestată, în termen de 15 zile, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie, ca urmare a apariției în mass-media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. "Ulterior au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor", preciza IJ.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumenta la DNA Ploiești dosarul Ponta — Ghiță — Blair, ceruse în urmă cu două săptămâni încetarea activității în cadrul DNA și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după apariția în spațiul public a înregistrării audio.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

5 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…