CSM București a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor, învinsă de Vardar Skopje cu 38-33 (FOTO)

CSM București a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor, învinsă de Vardar Skopje cu 38-33 (FOTO)

CSM București, deținătoarea trofeului, a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a fost învinsă de Vardar Skopje cu scorul de 38-33 (21-13), sâmbătă, în semifinalele turneului Final4 găzduit de Papp Laszlo Sportarena din Budapesta.

 Vardar va juca finala cu Gyori Audi ETO KC, care a învins în prima semifinală formația muntenegreană Buducnost Podgorica cu scorul de 26-20 (12-9). CSM București va juca finala mică, duminică, împotriva formației Buducnost, la care joacă și Cristina Neagu.
CSM București a început rău meciul și a primit două goluri în primul minute de joc. După un prim gol reușit de Gullden, Vardar s-a desprins la un neverosimil 7-1 în min. 8. CSMB s-a apropiat la patru goluri, 5-9 (13), dar campioana Europei a fost în continuare de nerecunoscut pe ambele faze, atac și apărare, ratând și trei aruncări de la 7 metri în prima repriză (toate apărată de Suslina), iar Vardar s-a desprins la 11 goluri, 19-8, în min. 24.
Finalul primei părți a fost ceva mai bun pentru campioana României, care a redus din ecart, intrând la pauză cu un pasiv de opt goluri, 13-21. Apărarea a fost la un nivel foarte slab în prima repriză, primind nepermis de multe goluri, 21 la număr. La ultima fază înainte de pauză, Hmirova a primit direct cartonaș roșu, pentru fault la Martin, scăpată pe contraatac.
După pauză, CSM s-a apropiat la șapte goluri, 16-23 (35), dar apoi a urmat o nouă perioadă slabă și Vardar s-a dus la 27-17 (38). Au urmat trei goluri la rând ale echipei antrenate de Per Andre Johansson, scorul devenind 27-20 (40), însă aceasta a rămas cea mai mică diferență de pe tabelă, ratările și erorile comise de jucătoarele noastre fiind în continuare prea multe. Abia în minutul 54 diferența s-a redus la șase goluri, 28-34, prea târziu pentru a mai spera la ceva. Vardar s-a impus meritat cu 38-33.
CSM București nu a reușit să repete performanța de anul trecut, dar rămâne cu o realizare remarcabilă, prezența la turneul final al competiției, iar în sezonul viitor va fi favorită la câștigarea trofeului, după întăririle pe care le va primi în vară (Cristina Neagu, Amanda Kurtovic, Nathalie Hagman, Marit Malm Frafjord și recuperarea danezei Line Jorgensen).
La ediția de anul trecut, CSM București a dispus în semifinale de Vardar cu 27-21, iar Gyori Audi ETO KC s-a impus la limită în duelul cu Buducnost, 21-20. În finala mică, Vardar a trecut de Buducnost cu 30-28, iar CSM București a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Gyori Audi ETO KC cu 29-26, după prelungiri și aruncările de departajare.
În a doua semifinală de sâmbătă au evoluat echipele:
CSM București: Jelena Grubisic, Paula Ungureanu — Isabelle Gullden (4 goluri), Iulia Curea (2), Camille Ayglon Saurina (1), Bianca Bazaliu (1), Aurelia Brădeanu (1), Linnea Torstensson (5), Carmen Martin Berenguer (4), Oana Manea (2), Gnonsiane Niombla (8), Anastasia Lobaci (3), Majda Mehmedovic (2). Antrenor: Per Andre Johansson.
Vardar Skopje: Mayssa Pessoa De Oliveira, Amandine Leynaud, Ina Suslina — Jovanka Radicevic (7), Andrea Klikovac, Camilla Herrem (4), Tamara Mavsar, Sanja Damnjanovic (2), Barbara Lazovic (2), Anja Althaus (1), Andrea Penezic (7), Andrea Covic (3), Alexandra Lacrabere (5), Tatiana Hmirova (1), Andrea Lekic (6), Sara Ristovska. Antrenor: Irina Dibirova.
Au arbitrat rusoaicele Victoria Alpaidze și Tatiana Berezkina, delegat EHF a fost Janka Stasova (Slovacia), iar delegat EHF pentru arbitri a fost germanca Jutta Ehrmann-Wolf.
Duminică finala mică se va juca de la 16,15 (ora României), între CSM București și Buducnost, iar finala mare va avea loc între Gyor și Vardar, de la ora 18,45.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...