CSM București, meci fabulos pe terenul lui Gyor. Prima înfrângere a unguroaicelor în acest sezon

CSM București, meci fabulos pe terenul lui Gyor. Prima înfrângere a unguroaicelor în acest sezon

CSM București își juca ultima șansă de calificare directă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor chiar pe terenul lui Gyor, una dintre cele mai puternice formații ale continentului și neînvinsă în actualul sezon al competiției nr 1 a Europei. Și, după evoluții mai mult modeste până acum, ”tigroaicele” au dat lovitura în fața unguroaicelor, chiar la ele acasă.

CSM București a făcut zid în fața celor de la Gyor. Foto gsp.ro

12 etape din faza grupelor au trecut pentru a vedea adevărata față a lui CSM București. Și cea mai frumoasă victorie a venit, 26-24 cu Gyor, iar româncele rămân în lupta pentru locul 2 și pentru calificarea direct în sferturile de finală. Cu o singură mențiune: gazdele erau neînvinse până acum și deja calificate în ultimele 8.

CSM a început perfect și a făcut o primă repriză aproape de perfecțiune. După 3-1 în minutul 4 Arntzen, Zaadi și extremele au tot continuat să mărească diferența pe tabelă. S-a ajuns la un neverosimil 13-6, în minutul 21, golul Dindiligan. Cristina Neagu și-a intrat și ea în rol, închizând repriza cu un 15-9 de pus în ramă.

Prăbușire în repriza a doua

În partea secundă, CSM București a păstrat cât de cât ecartul, până la 22-17, după care a venit căderea. Gyor a egalat la 22, profitând de faptul că portarul Toft, invizibil în primul mitan, și-a reintrat în formă. Însă antrenorul Adi Vasile nu s-a pierdut cu firea. A trimis-o pe teren pe Elizabeth Omoregie, abia refăcută după o accidentare urâtă. Și franțuzoaica a înscris două goluri consecutive: 24-24!

Cu Davidsen apărând tot, ”tigroaicele” și-au văzut visul cu ochii: prima victorie în Liga Campionilor pe terenul rivalei Gyor, 26-24, și șanse bune pentru a ataca poziția secundă în grupă. Pentru asta însă, campioana României va trebui să bată acasă Bietigheim acasă, urmând ca în ultima etapă să joace cu calificarea pe masă pe terenul celor de la Odense.

Au marcat pentru CSM București: Grace Zaadi (8 goluri), Ostergaard (4), Ingstad (3), Arntzen (3), Neagu (3), Dindiligan (2), Omoregie (2) și Kobylinska (1).

În alte meciuri din Grupa A, vineri, IK Savehof a fost învinsă acasă de Buducnost Podgorica cu 27-23, iar sâmbătă Odense şi Brest Bretagne au terminat la egalitate, 29-29. Duminică se va juca partida SG BBM Bietigheim - DVSC Schaeffler.

Clasament Grupa A

1. Gyor 22 puncte (12 jocuri)

2. Odense 17 (12)

3. CSM Bucureşti 15 (12)

4. Brest Bretagne 14 (12)

5. Bietigheim 12 (11)

6. DVSC Schaeffler 9 (11)

7. Buducnost 5 (12)

8. IK Savehof 0 (12)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat