CSM București, o păcăleală românească: Editorial acid despre risipa banului public în sport

CSM București, o păcăleală românească: Editorial acid despre risipa banului public în sport

Ce face CSM București în Liga Campionilor de câțiva ani, cu rezultate sub nivelul investițiilor, e un subiect tot mai revoltător. Atât pentru suporterii care mai vin la meciuri și cer plecarea antrenorului Adrian Vasile, cât și pentru jurnaliștii specializați pe handbal.

Cristina Neagu tocmai și-a prelungit contractul cu CSM București

De curând, Radu Naum a publicat un editorial tăios în „Gazeta Sporurilor” pentru a sublinia anomalia de la CSM. Iată câteva fragmente din textul semnat de Naum: „Mâine va fi mai bine. Mereu mâine. La zi sunt doar banii. Din ce în ce mai mulţi. Restul poate să aştepte. Iar publicul plătitor, de bilete şi impozite, are un singur rol. Să dea din palme. Altfel, e luat la palme. De ani de zile, acestor oameni le se cere să aibă răbdare fără niciun orizont. Pe banii lor. Pe entuziasmul lor. Pe respectul lor. Mereu li se spune că <<la anu’>>. De fapt e «la anu’ şi la mulţi ani». O păcăleală. O morişcă. Macină bine, macină cu spor, pentru al ţării viitor. Ţara lor. Aici e pe ţări. Ţara de pe podea, ţara din tribună. Ţara care dă. Ţara care ia şi care nu dă. Şi tot ea ne bate obrazul. Bine ne face! Aşa merităm”.

Un text similar l-a publicat jurnalistul Costi Prună, tot în „Gazeta Sporurilor”, după meciul din weekend în care CSM a remizat, acasă, cu Debrecen.

Antrenorul Adrian Vasile a găsit o explicație: stresul. Debrecen este a treia echipă a Ungariei ca valoare în competiție, a fost invitată de EHF în Liga Campionilor, are buget de aproximativ 1,7 milioane de euro și nu oferă salarii mai mari de 6.000 de euro, iar cea mai experimentată jucătoare, Dora Hornyak, 31 de ani, câștigătoarea Ligii Campionilor de două ori cu Gyor, nu a jucat în meciul de la București, terminat la egalitate, 29-29. Toate aceste date sugerează că Debrecen este o echipă mică și fără pretenții europene față de CSM București, care are buget de aproximativ 4 milioane de euro și salarii nete de 10,14, 15 și 21 de mii de euro”, a notat jurnalistul Gazetei.

CSM în Ligă în ultimii ani

*2018-2019: Eliminare în sferturi

*2019-2020: Parcursul s-a oprit în sferturi, din cauza pandemiei

*2020-2021: Eliminare în sferturi

*2021-2022: Eliminare în sferturi

*2022-2023: Eliminare în sferturi

Liga Campionilor, faza grupelor, sezonul actual, etapa a 7-a

Grupa A

1. Gyor 14 puncte

2. Odense 10p

3. Bietigheim 10p

4. CSM București 7p

5. Debrecen 7p

6. Brest 5p

7. Buducnost 3p

8. Savehof 0p

Grupa B

1. Esbjerg 12 puncte

2. Metz 10p

3. Ikast 10p

4. Krim 7p

5. Rapid 7p

6. Vipers 5p

7. Ferencvaros 5p

8. Zaglebie Lubin 0p

*Primele două clasate vor merge în sferturi. Ocupantele locurilor 3-6 din fiecare grupă vor avansa în play-off. Locurile 7-8 din fiecare serie vor fi eliminate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat