CSM: Camera Deputaților solicită aviz pe trei propuneri de modificare a legilor Justiției

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat joi că a primit de la Camera Deputaților o solicitare pentru avizarea, până pe 9 noiembrie, a trei propuneri legislative privind modificarea și completarea legilor Justiției, precizând că acestea vor fi transmise pentru consultare instanțelor și parchetelor.

"La data de 1 noiembrie a fost primită la Consiliul Superior al Magistraturii adresa Camerei Deputaților prin care s-a solicitat avizarea a trei propuneri legislative pentru modificarea și completarea Legii numărul 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, a Legii numărul 304/2004 privind organizarea judiciară și a Legii numărul 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Termenul stabilit de Biroul permanent al Camerei Deputaților pentru remiterea avizului este 9 noiembrie", se precizează într-un comunicat al CSM transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, solicitarea a fost analizată în ședința Comisiei numărul 1 — Legislație și cooperare interinstituțională din data de 1 noiembrie, care a apreciat că este necesară consultarea sistemului judiciar cu privire la propunerile care fac obiectul inițiativelor legislative transmise spre avizare CSM.

Totodată, arată CSM, Comisia a decis ca exprimarea punctelor de vedere ale instanțelor și parchetelor să fie realizată, conform articolului 51 litera d din Legea numărul 304/2004, în cadrul adunărilor generale, care urmează a fi convocate de conducătorul instanței/parchetului/instituției, iar opiniile exprimate să privească numai propunerile care fac obiectul inițiativelor legislative transmise spre avizare Consiliului.

"În măsura în care Camera Deputaților va stabili un alt termen pentru comunicarea avizului, acesta va fi comunicat ulterior instanțelor, parchetelor, Inspecției Judiciare, Institutului Național al Magistraturii, Școlii Naționale de Grefieri, asociațiilor magistraților și va fi comunicat publicului", se menționează în comunicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet