CSM: Camera Deputaților solicită aviz pe trei propuneri de modificare a legilor Justiției

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat joi că a primit de la Camera Deputaților o solicitare pentru avizarea, până pe 9 noiembrie, a trei propuneri legislative privind modificarea și completarea legilor Justiției, precizând că acestea vor fi transmise pentru consultare instanțelor și parchetelor.

"La data de 1 noiembrie a fost primită la Consiliul Superior al Magistraturii adresa Camerei Deputaților prin care s-a solicitat avizarea a trei propuneri legislative pentru modificarea și completarea Legii numărul 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, a Legii numărul 304/2004 privind organizarea judiciară și a Legii numărul 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Termenul stabilit de Biroul permanent al Camerei Deputaților pentru remiterea avizului este 9 noiembrie", se precizează într-un comunicat al CSM transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, solicitarea a fost analizată în ședința Comisiei numărul 1 — Legislație și cooperare interinstituțională din data de 1 noiembrie, care a apreciat că este necesară consultarea sistemului judiciar cu privire la propunerile care fac obiectul inițiativelor legislative transmise spre avizare CSM.

Totodată, arată CSM, Comisia a decis ca exprimarea punctelor de vedere ale instanțelor și parchetelor să fie realizată, conform articolului 51 litera d din Legea numărul 304/2004, în cadrul adunărilor generale, care urmează a fi convocate de conducătorul instanței/parchetului/instituției, iar opiniile exprimate să privească numai propunerile care fac obiectul inițiativelor legislative transmise spre avizare Consiliului.

"În măsura în care Camera Deputaților va stabili un alt termen pentru comunicarea avizului, acesta va fi comunicat ulterior instanțelor, parchetelor, Inspecției Judiciare, Institutului Național al Magistraturii, Școlii Naționale de Grefieri, asociațiilor magistraților și va fi comunicat publicului", se menționează în comunicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

4 Să-l salte procurorii! „Mi-a cerut să rețin avioanele la sol în ziua moțiunii!” Acuzații grave ale fostului di…

5 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză