CSM constată că Stelian Ion a afectat independenţa Justiţiei când a vorbit de ''preluări cu japca'' ale dosarelor

CSM constată că Stelian Ion a afectat independenţa Justiţiei când a vorbit de ''preluări cu japca'' ale dosarelor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a constatat, marţi, că fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a generalizat ''incorect'' încălcări ale legii de către organele judiciare şi a folosit termeni "care ţin mai degrabă de argou" şi care presupun desconsiderarea magistraţilor afectând independenţa sistemului judiciar.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în şedinţa de marţi, a constatat că prin declaraţiile publice ale fostului ministru al justiţiei Ion Stelian, care generalizează incorect încălcări ale legii de către organele judiciare, exprimate inclusiv în termeni care ţin mai degrabă de argou şi care presupun desconsiderarea magistraţilor, precum 'preluări cu japca', nespecifici limbajului care să caracterizeze un înalt demnitar al statului român cum este ministrul Justiţiei în relaţia cu autoritatea judecătorească, s-a produs o încălcare a principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, fiind afectată independenţa sistemului judiciar în ansamblul său", precizează CSM într-un comunicat transmis AGERPRES.

Stelian Ion a afirmat, în primăvara acestui an, când se afla în fruntea Ministerului Justiţiei, că va solicita procurorului general realizarea unui control la unităţile de Parchet pentru a verifica cum sunt declinate sau preluate anumite dosare.

"Vreau să am o imagine de ansamblu cu privire la toate unităţile de Parchet pentru a veni în final cu nişte propuneri concrete, astfel încât genul ăsta de preluare de dosare cu japca să nu se mai poată realiza", declara ministrul Justiţiei într-un interviu acordat G4Media. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...