Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CSM: Judecătoarea Gabriela Baltag, președintele AMR, a încălcat normele de conduită reglementate de Codul deontologic

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat, marți, că judecătoarea Gabriela Baltag de la Tribunalul Neamț, care este și președinte al Asociației Magistraților din România (AMR), a încălcat normele de conduită reglementate de Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor.

Gabriela Baltag a încălcat prevederea conform căreia "judecătorii și procurorii nu își pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională și morală a colegilor lor", potrivit unui comunicat al CSM transmis marți AGERPRES.

Conform aceleiași surse, hotărârea Secției pentru judecători a CSM poate fi atacată cu contestație la Plenul Consiliului în termen de cinci zile de la comunicare, iar hotărârea Plenului poate fi atacată cu recurs la Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție în termen de 15 zile.

"Conform dispozițiilor (...) din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii, hotărârea Secției pentru judecători prin care se constată încălcarea normelor de conduită reglementate de Codul deontologic rămasă irevocabilă se depune la dosarul profesional al magistratului", se mai precizează în comunicat.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac, cu PSD până la capăt! Nu s-a lăsat până nu i-a plasat pe Dăncilă și Teodorovici lângă Halep!

2 VIDEO halucinant cu Dăncilă și Alex Dima de la ProTV! Oameni buni, ascultați-o cum se rățoiește, dobitoaca!

3 RoMAFIA Ca orice pesedist jegos, Grindeanu și-a tras „cărniță de fotomodel” pe banii noștri.

4 VIDEO Imagini-ȘOC cu Dăncilă la Strasbourg vorbind în fața sălii goale! Doar vecinul Băsescu s-a dus s-o ascul…

5 VIDEO Viorica și Ramona sunt prietene. Pe filieră arabă...

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake