CSM: Procurorul Daniel Bucur, suspendat din funcție după trimiterea în judecată

CSM: Procurorul Daniel Bucur, suspendat din funcție după trimiterea în judecată

Procurorul Daniel Bucur de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia a fost suspendat din funcție după ce a fost trimis în judecată de DNA Ploiești pentru luare de mită și trafic ce influență, a informat, miercuri, printr-un comunicat, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Secția pentru procurori a CSM a hotărât, în ședința de marți, suspendarea din funcție a lui Daniel Bucur, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni.

Bucur a fost trimis în judecată luni într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în luna februarie 2015, inculpatul, în calitate de procuror la PJ Sinaia, a pretins de la două persoane, care sunt martori denunțători, și a beneficiat de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care îl deține în orașul prahovean Comarnic.

"În schimbul acestor servicii, procurorul le-a promis celor doi, pe care anterior îi cercetase și față de care dispusese trimiterea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie în formă calificată, că va interveni la judecătorul care avea spre soluționare cauza respectivă, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influență, astfel încât acesta din urmă să dispună o pedeapsă blândă, respectiv condamnarea celor doi cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere", preciza DNA.

Bucur Daniel mai este acuzat că, în perioada aprilie — mai 2015, în aceeași calitate, a pretins și a beneficiat de executarea unei lucrări în valoare de aproximativ 4.000 lei, la același imobil — placare cu piatră a unui gard, de la o persoană pe care o cerceta pentru săvârșirea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor.

În schimb, procurorul i-a promis persoanei respective că, în cauza respectivă, va adopta o soluție favorabilă.

Dosarul lui Daniel Bucur a fost trimis spre judecare Curții de Apel Ploiești, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria