CSM: Solicitarea MJ de avizare a proiectului de ordonanță pentru abrogarea OUG 13 - rămasă fără obiect

CSM: Solicitarea MJ de avizare a proiectului de ordonanță pentru abrogarea OUG 13 - rămasă fără obiect

Consiliul Superior al Magistraturii a respins, marți, solicitarea Ministerului Justiției pentru avizarea proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului de abrogare a OUG privind modificarea Codurilor penale, după ce s-a constatat că a rămas fără obiect, a anunțat purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Lecca.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, ca rămasă fără obiect, solicitarea Ministerului Justiției de avizarea ordonanței de abrogare (OUG numărul 14/2017 — n.r.) a Ordonanței 13, având în vedere că aceasta este deja publicată, dispozițiile sale fiind în vigoare încă de la data de 5 februarie", a precizat Daniela Lecca.

Pe 5 februarie, Ordonanța de urgență pentru abrogarea OUG privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală a fost publicată în Monitorul Oficial.

În ordonanța de urgență numărul 14, care a fost adoptată de Guvern în ședința de duminică, se precizează că OUG nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, publicată în Monitorul Oficial din 1 februarie, se abrogă.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Cristina Tatu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…