CTP, despre demonstrațiile pro-palestiniene din Occident: „Nu doar evreii vor fi măcelăriți. Deci, Free Palestine, de cine?”

CTP, despre demonstrațiile pro-palestiniene din Occident: „Nu doar evreii vor fi măcelăriți. Deci, Free Palestine, de cine?”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu arată într-o postare pe pagina sa de socializare că "în spatele lozincilor pro Palestina stă vechea idee că omorârea evreilor este firească". La toate demonstrațiile de stradă din Occident se strigă: „Free Palestine!”, nimic despre masacrul Hamas din 7 octombrie.

Miting pro-Palestina la Londra FOTO EPA EFE

Redăm integral postarea făcută de Cristian Tudor Popescu în care explică ce se află, de fapt, în spatele demonstrațiilor de stradă din Occident:

Abatorul nemuritor

Free Palestine!”. Acesta e strigătul omniprezent în demonstrațiile de stradă din Occident. Ceea ce e greu de înțeles, având în vedere subiectul acestor zile negre, Gaza-Israel. Fâșia Gaza este liberă. De 17 ani încoace, de la retragerea armatei și administrației israeliene, acolo nu mai există picior de evreu. Au avut loc alegeri, în urma cărora Fâșia a fost luată în stăpânire de Hamas și apoi n-au mai avut loc niciun fel de alegeri. Conducerea Hamas n-a făcut nimic pentru dezvoltarea zonei și totul pentru a aduna armament și a ataca periodic, cu ferocitate, Israelul. Zidul de protecție, controlul aerian și maritim pe care Israelul le-a menținut erau inevitabile în astfel de condiții. Da, Gaza e o închisoare în aer liber, dar temnicerii, pentru care nici aerul nu trebuie să fie liber, sunt Hamas. Deci, Free Palestine, de cine?

„Niciun cuvânt despre soluția Două State”

O altă manifestare dominantă este sfâșierea și arderea drapelului israelian. Nu a pozei lui Netanyahu. Adică „From the River to the Sea, Palestine will be free!” înseamnă distrugerea totală a statului Israel – niciun cuvânt despre soluția Două State. Și exterminarea evreilor până la unul, obiectivul declarat al Hamas. În Gaza mor acum copii. Dar pogromul din 7 octombrie asupra civililor israelieni, de la fașă, la barbă albă, care prin cruzimea dincolo de om face concurență Soluției Finale a lui Hitler, e pur și simplu trecut sub tăcere.

„Asta e filozofia în Iran”

În spatele lozincilor pro Palestina stă vechea idee că omorârea evreilor este FIREASCĂ. Și asta se și întâmplă, oriunde s-ar afla, fără opreliști de vârstă și gen, de la diplomatul înjunghiat în Beijing, până la tânăra președintă de sinagogă înjunghiată în Detroit. Nu e de mirare că asta e filozofia în Iran, unde, până la evrei, Poliția Moralei Musulmane tocmai a mai omorât în bătaie încă o adolescentă iraniană pentru purtarea neconformă a vălului. Dar în Europa Holocaustului... Reînvăț ce începusem să uit: oricât de inuman și irepetabil ar părea un abator pentru oameni închis de Istorie, el poate fi redeschis oricând. Și nu doar evreii vor fi măcelăriți”, a scris jurnalistul Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”