CTP, despre Halep, care se confruntă cu o nouă acuzație de dopaj: „Șansele să revină în tenisul de nivel înalt tind spre zero”

CTP, despre Halep, care se confruntă cu o nouă acuzație de dopaj: „Șansele să revină în tenisul de nivel înalt tind spre zero”

Cristian Tudor Popescu este de părere că viitorul pentru Simona Halep „sună sumbru“.

Cristian Tudor Popescu

„Viitorul ei în tenis sună sumbru”, scrie Cristian Tudor Popescu într-o postare pe Facebook.

Jurnalistul a precizat că „șansele ca Simona să revină în tenisul de nivel înalt tind spre zero”. „Oricum, Simona era pe muchie de cuțit cu termenul de 28 mai pentru cazul Roxadustat. Dacă ar fi primit atunci un verdict favorabil și i se ridica suspendarea, ar fi avut o șansă de a juca la Wimbledon, fără mari așteptări, dar măcar să revină în tenisul de nivel înalt. Așa, cu cele două acuzații cumulate, probabilitatea ridicării suspendării tinde spre zero. Practic, anul 2023 este închis pentru revenirea Simonei”, a transmis Cristian Tudor Popescu, vineri seară, pe Facebook.

Simona Halep, suspendată din 22 octombrie 2022 după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open, înfruntă acum o acuzație diferită, a anunțat oficial Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Într-un comunicat publicat în vineri seară, „Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că Simona Halep a fost acuzată cu o nouă și separată încălcare a Programului Anti-Doping, în legătură cu iregularități apărute în pașaportul său biologic. Doamna Halep a fost suspendată provizoriu din 22 octombrie 2022, ca urmare a unui test pozitiv la Roxadustat de la US Open”.

Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Halep de către un complet independent de experți. Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, se arată în comunicat.

Și Simona Halep a reacționat: „Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale