CTP, după ce torționarii lui Gheorghe Ursu au fost achitați: „ S-a stins și ultima scânteie de speranță”

CTP, după ce torționarii lui Gheorghe Ursu au fost achitați: „ S-a stins și ultima scânteie de speranță”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a scris joi pe Facebook că Partidul Comunist a dispărut, dar Securitatea i-a supraviețuit. „Îi supraviețuiește; de la Băsescu încoace o poți simți cum tace și face”, spune scriitorul.

Cristian Tudor Popescu FOTO Inquam Photos

„Partidul Comunist s-a dus dracului, că acum suntem în capitalism. Securitatea însă, capitalistă încă din comunism, îi supraviețuiește; de la Băsescu încoace o poți simți cum tace și face”, își începe Cristian Tudor Popescu postarea intitulată „Oarba dusă de mânuţă“.

„Uitați-vă în jur și numărați securiștii bătrâni care-și clefăie mulțumiți pensiile grase , mișcându-se în șalupe pe roate care bat spre suta de mii de euro. Am fost întrebat pe reddit: „Mai scăpăm de fosilele comunismului?.

Răspuns: „De fosile, da, căci, din fericire există moarte. De odraslele lor însă, biologice și mentale, nu”. Securitatea e-n toate. E-n cele ce sunt. E-n pruncul din leagăn și-n omul cărunt”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Astăzi, ofițerii de Securitate Marin Pârvulescu și Vasile Hodiș, torționarii inginerului Gheorghe Ursu, au fost achitați și în primă instanță și la recurs, sentință definitivă, de Justiția română. Dezamăgit nu sunt, pentru că nu m-am amăgit nicio clipă în legătură cu femeia legată la ochi și dusă de mânuță, de-a stânga și de-a dreapta, de doi ofițeri de securitate. S-a stins și ultima scânteie de speranță că voi apuca să trăiesc în altă țară decât Hrepublica Socialistă Hrrumânia…”, mai scrie gazetarul.

Torţionarii disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, omorât în bătaie în timp ce se afla în arestul Securității, au fost achitaţi definitiv joi, 27 iulie, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”