CTP, interpretare eronată a cazului Halep: Dovada că reputatul comentator repetă o idee greșită

CTP, interpretare eronată a cazului Halep: Dovada că reputatul comentator repetă o idee greșită

Imediat după ce s-a anunțat suspendarea lui Halep timp de 4 ani, Cristian Tudor Popescu a avut o intervenție la Digi Sport în care, printre altele, a dat de pământ cu apărarea Simonei, și anume, varianta contaminării. „Trebuie să spun că apărarea făcută de Simona și avocații ei a fost o prostie. Nu avea cum să conteze o asemenea apărare, a fost ceva catastrofal, de bezna minții... Un supliment alimentar contaminat cu Roxadustat? Cum? Roxadustatul e o substanță rară, găsită prin spitale. Ce, e zahăr sau drojdie? Asta a fost apărarea avocaților. Ei au pus la punct asemenea abordare, în care eu n-am crezut în niciun moment!“, a declarat reputatul comentator.

Cristian Tudor Popescu, un foarte bun comentator al tenisului

Astăzi, în cadrul unui editorial publicat pentru „Gazeta Sporturilor“, CTP a reluat această idee: „Roxadustatul, medicament rar, periculos, cu trasee speciale, nu putea să ajungă în Simona din întâmplare. Teoria avocaților ei, cu suplimentul alimentar comercial comun contaminat cu așa ceva, este, în primul rând, înainte de considerente chimice sau biologice, țipător de ilogică. Am demonstrat asta pe larg, nu o dată, nu mai repet“.

Cazurile similare au mers tot pe varianta contaminării

Desigur, orice părere trebuie respectată. CTP e un foarte bun cunoscător al tenisului, cu păreri savuroase exprimate de-a lungul anilor. Acum însă n-are dreptate. Pentru că apărarea Simonei era singura posibilă într-un astfel de dosar. Ceea ce reiese și din alte cazuri de dopaj din lumea tenisului. Iată două exemple concrete:

*Varvara Lepchenko - A reușit să demonstreze, cu probe, că o substanță interzisă a ajuns în organismul ei printr-o pastilă contaminată. A fost, inițial, suspendată 4 ani! După o luptă dură dusă prin tribunale, care a durat 11 luni, americanca a obținut reducerea pedepsei la 21 de luni. Lepchenko a stat în afara tenisului, din cauza acestui caz de dopaj, între august 2021 și mai 2023.

*Richard Gasquet - A reușit să demonstreze că urme de cocaină au fost depistate în organismul său pentru că a sărutat o stripteuză într-un club de noapte. Iar ea consumase cocaină, având urmele pe buze. După o suspendare provizorie, în mai 2009, francezului i s-a permis să revină pe teren după două luni, în iulie 2009.

Alte cazuri de dopaj din tenis, cum e cel al Mariei Șarapova, nu pot fi comparate cu cel al lui Halep. Pentru că Șarapova a demonstrat că a folosit Meldonium care, la un moment dat, a trecut pe lista substanțelor interzise fără ca rusoaica să-și dea seama de acest lucru. Motivul? Șarapova nu și-a verificat mailul cu atenție și a continuat să ia Meldonium.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat