CTP și Năstase se contrazic despre Sorana Cîrstea: Declarația care a aprins polemica

CTP și Năstase se contrazic despre Sorana Cîrstea: Declarația care a aprins polemica

Sorana Cîrstea (32 de ani) e pe val, în probabil cel mai bun moment al carierei din ultimii zece ani. Deocamdată, clasamentul WTA nu reflectă această situație, în condițiile în care, în august 2013, românca a fost pe locul 21 mondial, iar acum a urcat „doar“ pe 41 WTA, în ierarhia live, actualizată în timp real. Cu perspectiva de a atinge însă locul 20 în lume, în cazul în care ar câștiga trofeul, la Miami Open!

Cristian Tudor Popescu, bulversat că se vorbește despre intrarea Soranei Cîrstea în Top 10

Până vom vedea cum se va descurca „Sori“, în continuarea drumului, Cristian Tudor Popescu și Ilie Năstase au exprimat păreri diferite, în acest sens. Dacă CTP, un reputat comentator al sportului-alb, s-a rezumat să vorbească la superlativ despre jocul solid prestat de Cîrstea, în schimb, „Nasty“, fost lider mondial al tenisului masculin, s-a arătat încrezător că Sorana poate ținti, în acest sezon, intrarea în Top 10.

Citind declarația fostului mare jucător, CTP a spus, răspicat, la GSP Live că astfel de pronosticuri îi fac mult rău jucătoarei din România.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Eu nu voi pronunța astfel de cifre, în niciun moment. Cred că sunt de rău augur, aduc ghinion. Sorana nu trebuie să gândească așa, cu siguranță, Thomas Johansson nu gândește așa. Ce Top 10, Top 20 sau câștigări de Grand Slam? Nu trebuie rostite astfel de cuvinte!

*Important e acum felul în care joacă. Poate va mai pierde, cu siguranță, vor mai fi înfrângeri. Important e că jocul ei s-a închegat și trebuie să-l păstreze, să se concentreze pe joc, pe fiecare minge, fiecare game. Nu să se gândească că mai are puțin până la Top10, asta e o mentalitate deloc productivă, chiar păguboasă!

*Să o învingi pe Sabalenka, numărul 2 mondial, într-un astfel de meci, e o victorie de-o viață în tenis. Cel mai important, însă, mi se pare modul în care a câștigat. Am avut, de-a lungul anilor, mereu senzația că și atunci când juca bine Sorana, jocul ei se putea rupe în orice moment. De la o minge, putea intra într-o serie negativă, care să o ducă la înfrângere, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori. A avut mulți antrenori, a ajuns celebră prin felul în care îi admonesta pe aceștia. Nicio colaborare n-a funcționat. Ei, ce s-a întâmplat acum e de domeniul miracolului! Faptul că Thomas Johansson a reușit să-i intre în minte Soranei și să facă ordine acolo e incredibil. Cum a făcut, nu știu să vă spun.

*A lucrat cu materialul clientului, cu loviturile foarte bune pe care Sorana le avea. Am spus întotdeauna că e poate cel mai mare talent al tenisului feminin românesc, cu dreaptă, rever, serviciu, vine și în față, reușește și voleuri, și scurte, dar toate astea nu se închegau într-un sistem de joc.

*Ei, Thomas Johansson a reușit să o calmeze, să o adune. Acum e extrem de compactă, iar lucrul cel mai important e că nu mai am impresia că minunea asta va ține 3 zile. Dimpotrivă, am impresia că felul ăsta de a juca l-a asimilat în interior, că va reuși, în continuare, meciuri foarte bune. Cred că va fi anul ei de vârf!

*Aspectul decisiv a fost anticipația. Cu asta a terminat-o pe Sabalenka! Bielorusa are una dintre cele mai puternice lovituri din circuit, a plasat cu dreapta imparabil în câteva momente. Ei, Sorana a plecat mereu cu anticipație, cu jumătate de secundă înainte. A știut unde dă Sabalenka, iar acea fracțiune de secundă a ajutat-o să întoarcă mingea în teren. Asta a destabilizat-o pe Sabalenka, jocul ei s-a făcut țăndări la sfârșit. Se uita spre tribună, spre loja ei, și spunea «Nu mai știu ce să fac!».

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...