Cuba dezvoltă medicamentul Heberferon pentru a trata diferite tipuri de cancer

Cuba va începe anul acesta testele clinice ale medicamentului biotehnologic Heberferon pentru a trata diferite tipuri de cancer, după ce produsul a fost aplicat unui grup de 800 de pacienți cu tumori ale pielii, au informat mass-media locale citate de EFE.

Sursa foto: Twitter

Unul din testele medicamentului va fi aplicat unei selecții de 300 de pacienți cu carcinom renal și celălalt unui grup care suferă de tumori cerebrale maligne, a informat Iraldo Bello, cercetător de la Centrul de Inginerie Genetică și Biotehnologie (CIGB) din Havana care a dezvoltat produsul.

Studiile preclinice și alte investigații pilot asupra oamenilor au demonstrat că în cazul celor două teste sunt "promițătoare" rezultatele acestui produs, unicul de acest tip din lume, a explicat expertul.

Heberferon este o noutate științifică și rezultatul a peste 20 de ani de cercetări și studii preclinice în cadrul CIGB și care se obține dintr-o combinație sinergică de interferon alfa-2b recombinant cu substanțe gama umane recombinante.

Specialistul a subliniat că această formulă a fost aplicată cu "foarte bune rezultate" împotriva carcinomului bazocelular, cel mai frecvent cancer al pielii, iar de la sfârșitul anului 2016 produsul a fost înregistrat în Cuba pe lista oficială a medicamentelor

Produsul injectabil elimină sau reduce tumorile de piele non-melanome și poate evita sechelele chirurgiei în zone precum fața, unde operațiile sunt mai dificile. În ultimele decenii, cazurile de cancer de piele au luat amploare în întreaga lume, în Cuba fiind raportate 5.000 de noi cazuri în fiecare an.

Tendința este spre creștere, mai ales în ce privește carcinomul bazocelular, însă s-a raportat și o creștere a cazurilor de cancer spinocelular și de melanom, potrivit Grupului Special pentru Cancerul de Piele din cadrul Ministerului Sănătății din Cuba.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

3 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing