Cuba dezvoltă medicamentul Heberferon pentru a trata diferite tipuri de cancer

Cuba va începe anul acesta testele clinice ale medicamentului biotehnologic Heberferon pentru a trata diferite tipuri de cancer, după ce produsul a fost aplicat unui grup de 800 de pacienți cu tumori ale pielii, au informat mass-media locale citate de EFE.

Sursa foto: Twitter

Unul din testele medicamentului va fi aplicat unei selecții de 300 de pacienți cu carcinom renal și celălalt unui grup care suferă de tumori cerebrale maligne, a informat Iraldo Bello, cercetător de la Centrul de Inginerie Genetică și Biotehnologie (CIGB) din Havana care a dezvoltat produsul.

Studiile preclinice și alte investigații pilot asupra oamenilor au demonstrat că în cazul celor două teste sunt "promițătoare" rezultatele acestui produs, unicul de acest tip din lume, a explicat expertul.

Heberferon este o noutate științifică și rezultatul a peste 20 de ani de cercetări și studii preclinice în cadrul CIGB și care se obține dintr-o combinație sinergică de interferon alfa-2b recombinant cu substanțe gama umane recombinante.

Specialistul a subliniat că această formulă a fost aplicată cu "foarte bune rezultate" împotriva carcinomului bazocelular, cel mai frecvent cancer al pielii, iar de la sfârșitul anului 2016 produsul a fost înregistrat în Cuba pe lista oficială a medicamentelor

Produsul injectabil elimină sau reduce tumorile de piele non-melanome și poate evita sechelele chirurgiei în zone precum fața, unde operațiile sunt mai dificile. În ultimele decenii, cazurile de cancer de piele au luat amploare în întreaga lume, în Cuba fiind raportate 5.000 de noi cazuri în fiecare an.

Tendința este spre creștere, mai ales în ce privește carcinomul bazocelular, însă s-a raportat și o creștere a cazurilor de cancer spinocelular și de melanom, potrivit Grupului Special pentru Cancerul de Piele din cadrul Ministerului Sănătății din Cuba.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 Săracilor...

3 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

4 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

5 Informație / DNA l-a pus sub acuzare pe Cumpănaşu pentru fraudă cu fonduri europene

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea