Cuba: Fidel Castro a reapărut în public în ziua în care a împlinit 90 de ani

Cuba: Fidel Castro a reapărut în public în ziua în care a împlinit 90 de ani

Părintele revoluției cubaneze, Fidel Castro, a apărut sâmbătă în public, alături de fratele său Raul și de președintele venezuelean Nicolas Maduro, cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani, potrivit imaginilor transmise în direct de televiziunea locală, relatează AFP.

În imagine: Fidel Castro, 10 februarie 2012

Fidel Castro, care nu a mai apărut în public din aprilie, era așezat alături de fratele său și de președintele Nicolas Maduro la o gală organizată de o companie de teatru pentru copii în sala de spectacole Karl Marx de la Havana.

Într-un articol publicat vineri seară de presa de stat, Fidel Castro a criticat SUA, amintind tentativele repetate de a-l asasina în perioada în care Cuba era apropiată de fostul său inamic din Războiul rece, URSS.

Printre altele, el i-a reproșat lui Barack Obama că "i-a lipsit măreția" în cursul vizitei sale istorice din luna mai de la Hiroshima.

"Discursul președintelui american în Japonia nu a conținut scuze pentru masacrarea a sute de mii de persoane la Hiroshima, chiar dacă SUA cunoșteau efectele bombei", a apreciat Fidel Castro, a cărui aniversare nu este de obicei marcată printr-o ceremonie oficială.

Fidel Castro s-a retras din viața publică din 2006 din motive de sănătate și a cedat puterea fratelui său Raul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?