CULISE Motivele pentru care David Popovici nu a dat curs ofertelor din SUA

CULISE Motivele pentru care David Popovici nu a dat curs ofertelor din SUA

Performanțele realizate de David Popovici în acest an au atras atenția mai multor universități din SUA, dar, dintr-un motiv sau altul, înotătorul român nu a dat curs niciunei oferte.

David PopoviciFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

David Popovici este unul dintre cei mai în formă sportivi români, iar anul 2022 a fost unul de excepție pentru sportivul legitimat la CS Dinamo București.

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a vorbit pentru Fanatik.ro despre motivele pentru care „rechinul” a ales să rămână în România.

Adrian Rădulescu a expus motivele pentru care David Popovici a refuzat mai multe universități americane

Campion mondial și european la probele de 100 și 200 metri liber, David Popovici a avut o vară fantastică, iar mai multe instituții de învățământ din Statele Unite ale Americii l-au ofertat pe sportivul celor de la CS Dinamo București.

Antrenorul său, Adrian Rădulescu, a vorbit despre motivele pentru care minunea natației românești nu a dat curs vreunei oferte de peste ocean.

„Când intri într-o universitate americană intri în campus. Te-ai mutat în campus, acolo înveţi, acolo mănânci, acolo te antrenezi, acolo trăieşti. Şi asta înseamnă să te aliniezi cu adevărat la valorile lor. Depinde de locul pe care îl alegi.

A vorbit cu români, cu câţiva străini de care era mai apropiat care au fost acolo şi au trăit acolo. A cerut opinii, a făcut o muncă de jurnalist.

Pe cuvânt. Într-un final, a pus în balanţă toate lucrurile acestea. Plus, statutul lui în România este privilegiat.” - a declarat antrenorul lui David Popovici.

Care sunt avantajele lui David Popovici dacă rămâne în România

„Odată cu sprijinul pe care îl are de la Federaţie, Comitet (Comitetul Olimpic și Sportiv Român), club (Dinamo). După care, prin sprijinul şi înţelegerea pe care o are la şcoală.

Şi, în general, oamenii pe care îi avem în jurul nostru, inconştient sau conştient, cred în visul lui. Şi încearcă să îl ajute.

Când eşti într-un astfel de mediu, este bine să rămâi. Creşte riscul exponenţial la o astfel de schimbare. Există viaţa socială, care este foarte importantă. Acolo trebuie să fii disponibil, într-o oarecare măsură. Şi scolastic, trebuie să fii disponibil.

Poţi să fii tu campion olimpic, tot trebuie să îţi dai examenele.

Şi trebuie să fii disponibil pentru competiţiile universităţii. Şi s-ar putea să nu fie programul care să te avantajeze pe tine, ca sportiv.

Sunt multe aspecte ascunse în spatele acestor oferte pe care David a fost foarte înţelept şi a căutat să se sfătuiască.” - a mai adăugat Adrian Rădulescu.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA