Culisele execuției lui Nagelsmann de la Bayern. Antrenorul era în vacanță la schi când a fost anunțat

Culisele execuției lui Nagelsmann de la Bayern. Antrenorul era în vacanță la schi când a fost anunțat

Bayern a produs un șoc ieri, când a anunțat că s-a despărțit de antrenorul Julian Nagelsmann în plin sezon. Thomas Tuchel va conduce deja luni prima ședință de pregătire a campioanei Germaniei.

Julian Nagelsmann a rezistat doi ani pe banca lui Bayern. Foto EPA EFE

Să vedem culisele acestei mutări, venită parcă peste noapte. Șefii lui Bayern l-au anunțat pe antrenorul de 35 de ani că a fost demis în timp ce acesta se afla la schi în Austria. Din informațiile publicației online Sport 1, managerul Hasan Salihamidzici l-a sunat să-i comunice că nu va mai pregăti derby-ul cu Borussia Dortmund.

Graba cu care s-a luat această decizie are mai multe cauze: în primul rând, parcursul slab din campionat și înfrângerile cu Leverkusen și Ausburg, care au coborât echipa pe locul secund în clasamentul din Bundesliga.

Pierduse vestiarul

Apoi, Julian Nagelsmann pierduse vestiarul și respectul elevilor săi. În plus, șefii lui Bayern nu voiau să-l rateze pe Thomas Tuchel, care era curtat intens de Tottenham și de Real Madrid. Parcursul excelent din Liga Campionilor - 8 victorii consecutive - a fost prea puțin pentru conducerea bavareză ca să-l păstreze pe Nagelsmann în continuare.

Bayern jucase lamentabil la Leverkusen, în meciul pierdut cu 1-2, iar teama de-o nouă criză, cum se întâmplase toamna trecută și la începutul acestui an, era mare. Practic, conducerea a văzut puse în pericol toate trei obiectivele sezonului.

Fusese adus contra a 25 de milioane de euro

Din informațiile Kicker, Nagelsmann pierduse vestiarul. Practic, dintre jucătorii cu greutate, doar mijlocașul Joshua Kimmich mai era de partea sa. Criticile publice îndreptate împotriva lor, relația sa cu o jurnalistă de la Bild, precum și concedierea antrenorului cu portarii, Toni Tapalovici, un apropiat al lui Manuel Neuer, au contribuit masiv la degradarea atmosferei. Iar la Munchen, când vestiarul se întoarce împotriva ta, nu mai e nimic de făcut. Nico Kovaci și chiar ilustrul Carlo Ancelotti au simțit-o pe pielea lor, scrie gsp.ro.

Julian Nagelsmann a fost instalat pe banca bavarezilor în 2021. Acesta avea un contract valabil până în 2026. Nagelsmann nu a venit liber de contract, așa că Bayern Munchen a făcut cel mai mare transfer din istoria antrenorilor , plătindu-le celor de la RB Leipzig suma de 25 de milioane de euro pentru a-l ceda pe antrenorul în vârstă de 35 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...