Cum a ajutat echipamentul Starlink trimis de Musk în Ucraina: „ A distrus total campania de informare a lui Putin”

Cum a ajutat echipamentul Starlink trimis de Musk în Ucraina: „ A distrus total campania de informare a lui Putin”

Butow a lucrat în cadrul SpaceX în calitate de director al portofoliului spaţial la Unitatea de inovare în domeniul Apărării.

„Impactul strategic este că a distrus în totalitate campania de informare a lui Putin", a afirmat Butow pentru Politico . „El nu a reuşit niciodată, până în prezent, să-l reducă la tăcere pe Zelenski", a mai adăugat generalul american.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lăudat, săptămâna trecută, serviciul SpaceX pentru că a permis Ucrainei să menţină contactul cu restul lumii.

„Ne-a ajutat foarte mult, în multe momente legate de blocada oraşelor noastre şi de teritoriile ocupate", a afirmat el într-un interviu acordat pentru Wired .

„Uneori am pierdut complet comunicarea cu acele locuri. A pierde contactul cu aceşti oameni înseamnă a pierde complet controlul, a pierde realitatea", a spus preşedintele ucrainean. „Credeţi-mă, oamenii care au ieşit din oraşele ocupate, unde nu a existat nici o asistenţă precum Starlink, au spus că ruşii le-au spus că Ucraina nu mai există, iar unii oameni chiar au început să creadă. Sunt foarte recunoscător pentru sprijinul Starlink", a mai adăugat Zelenski, potrivit Business Insider .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...