Cum a murit o tânără britanică, în timpul unei operații estetice. Rata mortalității: una din 4.000

Cum a murit o tânără britanică, în timpul unei operații estetice. Rata mortalității: una din 4.000

O tragedie zguduie industria estetică, după ce o femeie britanică, în vârstă de 31 de ani, a murit în timpul unei operații de „lifting brazilian”, efectuată în Turcia.

Melissa Kerr, tânăra moartă în urma unui lifting brazilian FOTO Facebook

Ancheta dezvăluie că pacientei i s-au oferit „informații limitate” despre riscuri, înainte de procedură, medicului legist din Norfolk, Jacqueline Lake, citat de The Independent.

Melissa Kerr, o tânără psiholog din Denton, Norfolk, a călătorit în Istanbul pentru a se supune intervenției estetice. Anterior, ea își făcuse o operație de mărire a sânilor, în urma căreia nu a suferit complicații. De data aceasta, procedura prin care grăsimea este recoltată din altă parte a corpului și injectată în fese, s-a încheiat tragic.

Femeia a murit în ziua operației, mai exact pe data de 19 noiembrie 2022, la spitalul Medicana Kadikoy. Cauza decesului a fost înregistrată ca tromboembolism pulmonar, după ce grăsimea injectată a ajuns într-o venă și a blocat artera pulmonară.

Simon Withey, chirurgul plastician căruia i s-a cerut să analizeze cazul și să pregătească un raport pentru anchetă în calitate de martor expert , a avertizat că rata mortalității asociate cu aceste tipuri de operații estetice este „probabil să depășească una din 4.000”. El a subliniat că, dacă riscurile i-ar fi fost explicate pacientei înainte de procedură, aceasta „foarte posibil” s-ar fi răzgândit.

Informarea corectă ar fi putut face diferența

Prin intermediul mesajelor WhatsApp cu un angajat al spitalului din Turcia, pacienta a aranjat să plătească 3.200 de lire sterline în numerar. Aceasta a cerut să vadă fotografii ale altor pacienți, de patru ori, însă nu există dovezi că acestea i-au fost furnizate. Ea a mărturisit, în mesajele sale, că se simțea „un pic nervoasă”.

Medicul legist, Jacqueline Lake, a concluzionat că Melissa Kerr a murit ca urmare a intervenției chirurgicale estetice. Aceasta a subliniat că pacienta nu a fost văzută de un chirurg sau de un clinician înainte de procedură și a primit „informații limitate cu privire la riscurile și rata mortalității asociate cu această procedură”.

Lake intenționează să scrie secretarului pentru Sănătate, Steve Barclay, pentru a atrage atenția asupra lipsei de conștientizare cu privire la riscurile operațiilor estetice efectuate în străinătate.

Ea a menționat că au fost multe decese în circumstanțe similare și a subliniat că au fost emise avertismente privind rata ridicată a mortalității asociate unor astfel de proceduri. Cu toate acestea, avertismentele nu sunt luate în considerare în Turcia , ceea ce poate conduce la mai multe decese în viitor.

„A existat o alertă internațională pentru chirurgi cu privire la rata ridicată a mortalității asociată cu această procedură. Sunt îngrijorată că pacienții nu sunt informați cu privire la riscurile sau rata mortalității asociate cu o astfel de intervenție chirurgicală. Nu am nicio autoritate asupra spitalelor din Turcia și, de asemenea, cred că guvernul Regatului Unit nu are control asupra a ceea ce se întâmplă în alte țări”, a precizat medicul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...