Cum a rostogolit Meleşcanu un fake-news odios în Senat. Ce ar fi spus premierul Greciei despre România

Cum a rostogolit Meleşcanu un fake-news odios în Senat. Ce ar fi spus premierul Greciei despre România

Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu a invocat la audierile din Senat o ştire potrivit căreia premierul grec ar fi declarat că România umflă intenţionat numărul de bolnavi de Covid-19 ca să ia mai mulţi bani europeni. Secretarul de stat, Raed Arafat, a precizat că ştirea nu se confirmă. În realitate, nu există o astfel de declaraţie făcută de premierul Greciei.

Teodor Meleşcanu: "Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea naţională de la Atena, a făcut o declaraţie potrivit căreia România şi Bulgaria umflă cifrele celor infectaţi cu Covid-19 pentru a obţine din bugetul UE o parte mai importantă. E o lovitură extrem de gravă la adresa credibilităţii şi a imaginii României. Vreau să întreb dacă într-adevăr aceste cifre pot să ne aducă prejudicii extrem de grave, fără să ne legănăm cu ideea că dacă avem mai mulţi morţi sau în spitale vom primi şi mai mulţi bani de la UE".

Raed Arafat: "De când a apărut ştirea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE că nu se confirmă această declaraţie a premierului grec. Faptul că se insinuează că cifrele nu sunt corecte e greşit pentru că cifrele sunt în baza testelor care se dau şi e foarte greu ca cineva să falsifice testele. Ştirea că am fost acuzaţi de ministrul grec nu se confirmă".

Ministrul de Interne Marcel Vela, şeful DSU Raed Arafat şi şi Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, au fost audiaţi în Parlament despre modul în care Guvernul a gestionat pandemia de coronavirus. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat