Cum a spart o bandă condusă de un român depozitul principalului birou vamal din Berlin

Cum a spart o bandă condusă de un român depozitul principalului birou vamal din Berlin

O bandă de hoți formată din români, germani și moldoveni sunt judecați zilele acesta în Berlin, Germania, fiind acuzați de furtul a câtorva milioane de țigări și tone de tutun, relatează stiridiaspora.ro .

Spărgătorii români, germani și moldoveni au scos tone de tutun și țigări din sala de evidență a biroului vamal principal din Berlin „cu nerăbdare și pe neobservate”, potrivit procurorilor. Aproape doi ani mai târziu, la tribunalul regional a început procesul unui român, în vârstă de 38 de ani.

Conform anchetatorilor, Ion L. ar fi fost responsabil, împreună cu presupusul lider de bandă, pentru implementarea logistică a spargerii. Potrivit rechizitoriului, Ion L. a organizat închirierea unui camion.

Avocatul lui Ion L. a anunțat astăzi magistrații că acesta va răspunde acuzațiilor care i se aduc la o dată ulterioară.

Au coborât pe o frânghie de la o înălțime de 15 metri

Mărfurile neautorizate care intră ilegal în Germania și confiscate au devenit o pradă ușoară pentru bandele de hoți. Și asta este din cauza faptului că centrul de evidență al biroului din Hohenschönhausen este securizat inadecvat: fără securitate permanentă și cu tehnologie de supraveghere învechită.

„Banda germano-româno-moldovenească a acționat în perioada 23 - 26 ianuarie 2020. Unul sau mai mulți făptuitori au intrat pe acoperiș în holul altfel securizat. Au coborât cu o frânghie de la o înălțime de aproximativ 15 metri și apoi au deschis ușile mari cu role din interior. Alți membri ai bandei au putut să intre în depozit cu camioane de mai multe tone și apoi să le încarce cu transpaleți.

Hoții au furat 5,2 milioane de țigări netaxate de diverse mărci și 8,6 tone de tutun shisha (n.r. - tutun pentru narghilea). De asemenea, au încărcat în jur de 100 de litri de alcool, aproape 1.800 de articole de marcă contrafăcute, patru roți de la un Porsche și două camioane vamale”, arată procurorii.

Un muc de țigară ar fi dus la român, unul dintre suspecții principali

La cinci luni de la spargerea ca în filme, anchetatorii au obținut un succes: presupuși membri ai bandei au fost arestați. La acel moment, 300 de anchetatori de la aproximativ patru birouri de investigații vamale au percheziționat 27 de locații și au arestat opt ​​bărbați suspectați de furt grav în bandă. Anchetatorii sub acoperire inițiase o achiziție frauduloasă cu săptămâni mai devreme și au confiscat aproximativ 8,5 tone de tutun de pipă de apă.

Anchetatorii susțin că un muc de țigară dintr-un depozit provizoriu ar fi dus la Ion L., care a fost arestat în aprilie 2021. Mai mulți presupuși complici ai lui Ion L. au fost nevoiți să răspundă în proceduri paralele de la sfârșitul anului 2020.

Procesul continuă luni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...