Cum a supraviețuit Mircea Badea la cutremurul din '77! O persoană apropiată l-a protejat cu propriul corp

Cum a supraviețuit Mircea Badea la cutremurul din '77! O persoană apropiată l-a protejat cu propriul corp

Risc Seismic

Mircea Badea și-a amintit cu groază de dezastrul care a avut loc în seara de 4 martie 1977, atunci când a avut loc ultimul mare cutremur care a zguduit România.

Foto Facebook/Mircea Badea

Deși era foarte mic pe vremea aceea, celebrul prezentator a trăit pe propria piele momentele sinistre care s-au întâmplat în ziua neagră ce a rămas în istoria României și de care cu toții ne temem să nu se mai repete. El a afirmat că un astfel de eveniment, așa cum a avut loc recent în Turcia și Siria, ar putea avea loc din nou și în România.

Cutremurele de peste 7.7 grade pe scara Richter care au zguduit Turcia și Siria i-au amintit lui Mircea Badea momentele trăite chiar de el la cutremurul din 1977. În vârstă de 48 de ani, prezentatorul de la Antena 3 avea atunci aproape 3 ani. El a reușit să scape cu viață doar datorită bunicii sale care s-a pus deasupra pătuțului pentru a-l proteja cu propriul său corp. Femeia a fost lovită de cărămizile care cădeau haotic din cauza seismului.

„Eu încerc să nu prea privesc imaginile de la cutremurul din Turcia. Sunt absolut sinistre. Sunt mai sensibil la acest subiect și nu fac față foarte bine la aceste tragedii.

Sigur că s-ar putea întâmpla și la noi, așa cum s-a întâmplat și în 1977. Eu mai sunt în viață pentru că bunica mea - Dumnezeu să o odihnească - s-a pus peste patul în care eram și au căzut cărămizile peste bunica”, a declarat Mircea Badea, potrivit Divahair .

Prezentatorul consideră că e de datoria românilor să ia măsuri preventive pentru a face față unui astfel de eveniment.

„Sigur că vom mai avea și noi un cutremur mare. Este o chestiune de când, nu de dacă se va întâmpla. Eu mai pun și problema cetățenilor, nu doar a autorităților.

Câți dintre cetățenii din București sunt, pe bune, interesați de subiect în afară de momentele acestea când se emoționează și se uită la tragedia altor oameni? De exemplu, oamenii care stau în blocuri cu bulină roșie nu au niciun fel de responsabilitate? Ba eu cred că da”, a mai mai spus el.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă