Cum ar arăta grupa accesibilă și grupa dificilă pentru România în preliminariile EURO 2024?

Cum ar arăta grupa accesibilă și grupa dificilă pentru România în preliminariile EURO 2024?

Sezonul fotbalistic din 2022 nu s-a încheiat pentru naționala de fotbal a României, care va mai disputa două meciuri amicale în luna noiembrie. Iar acest lucru se va întâmpla după ce România își va afla adversarele din grupele preliminare ale EURO 2024.

Euro 2024 - Germania. Foto: Shutterstock

După încheierea campaniei din Liga Națiunilor, prin retrogradarea în Liga C valorică, naționala de fotbal a României va evolua împotriva reprezentativelor din Slovenia (17 noiembrie, pe stadionul Cluj Arena) și Republica Moldova (29 noiembrie, pe stadionul Zimbru Chișinău), anunță FRF. Cele două partide au fost organizate înainte de startul preliminariilor EURO 2024. Cele două meciuri din noiembrie vor fi ultimele jocuri de pregătire ale naționalei României înainte de startul grupelor preliminare ale EURO 2024.

Cele 10 grupe preliminare (7 cu câte 5 echipe și 3 cu câte 6 echipe), care au ca miză calificarea la turneul final EURO 2024 vor fi trase la sorți pe 9 octombrie, la Frankfurt, iar jocurile de calificare vor avea loc în perioada martie-noiembrie 2023.

Locurile 1 și 2 vor merge direct la turneul final. Germania, din calitate de țară gazdă, și Rusia, exclusă, nu vor face parte din preliminarii

Momentan, 37 din 53 de țări își știu locul din urnă pentru tragerea la sorți care va fi pe 9 octombrie, la Frankfurt. România este și ea una dintre aceste țări, tricolorii urmând să se afle în a treia urnă valorică.

În funcție de rezultatele etapei a șasea din Nations League se vor determina urnele finale, care ar putea arăta astfel:

URNA 1: Olanda, Ungaria, Danemarca, Spania, Italia, Belgia, Croația, Portugalia, Polonia

URNA 2: Țara Galilor, Anglia, Bosnia, Israel, Franța, Austria

URNA 3: Suedia, Armenia, România, Slovenia, Irlanda

URNA 4: Turcia, Georgia, Kazahstan, Luxemburg, Grecia, Azerbaijan, Insulele Feroe

URNA 5: Belarus, Lituania, Gibraltar, Letonia, Malta, Republica Moldova, Estonia

URNA 6: Liechtenstein, San Marino, Andorra.

Pentru România o grupă ideală în preliminariile EURO 2024 ar fi compusă din Ungaria, Israel, ROMÂNIA, Insulele Feroe, Gibraltar și San Marino, iar una de coșmar ar putea fi Spania, Franța, ROMÂNIA, Turcia, Belarus și Liechtenstein.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...