Cum ar putea riposta Rusia, după atacul asupra Podului din Crimeea, potrivit unui analist britanic

Cum ar putea riposta Rusia, după atacul asupra Podului din Crimeea, potrivit unui analist britanic

Atacul asupra Podului din Crimeea este cel mai semnificativ atac, cel mai probabil ucrainean, asupra infrastructurii rusești strategice și cu siguranță Rusia va riposta, crede analistul militar britanic Frank Ledwidge.

Rusia a deschis o anchetă după exploziile ce au avariat Podul din Crimeea FOTO EPA-EFE

Analistul britanic, citat de DW, spune că din punctul său de vedere versiunea Rusiei că exploziile ar fi fost provocate de un camion-capcană este incompletă și că atacul ar fi fost mai complex, posibil cu ajutorul unui submarin sau al unor explozibili amplasați dinainte pe pod. Ucraina nu își va asuma acest atac, probabil rezultatul unei operațiuni a serviciilor sale de informații, dar există puțin spațiu de îndoială în această privință.

Ipoteza lui Ledwige este că Rusia ar putea riposta mai degrabă undeva în afara Ucrainei.

Sunt reacții de bucurie de înțeles cu privire la asta dar nu va lipsită de răspuns. Este prima lovitură semnificativă asupra unui element cheie al infrastructurii de pe teritoriul rusesc. Este în afara teritoriului ucrainean din perspectiva Rusiei, desigur, nu și a Ucrainei. Ce am văzut săptămâna trecută în privința conductelor de gaz e că rușii au arătat capabilitatea de a lovi în afara teritoriului lor. Știm că o pot face. Suspiciunea e că tot acolo ar putea veni riposta. Nu asupra interiorului Ucrainei, ci undeva în afara lui. Iar asta ar putea fi încă pas pe calea de escaladare pe care ne aflam deja”, a spus Frank Ledwidge.

Podul avea o funcție vitală de transport, inclusiv al echipamentelor militare, având o capacitate masivă, și din acest punct de vedere rolul său strategic nu poate fi compensat, crede analistul britanic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria