Cum arată una dintre cele mai periculoase străzi din Anglia, dintr-un oraș în care locuiesc foarte mulți români

Cum arată una dintre cele mai periculoase străzi din Anglia, dintr-un oraș în care locuiesc foarte mulți români

Strada se află în orașul Birmingham și este un focar de activități ilicite, unde localnicii se confruntă cu violențe, furturi, prostituție.

Birmingham FOTO: google street wiew

Birmingham este al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie, unde trăiesc peste un milion de locuitori doar în zona metropolitană. Comunitatea românească din Birmingham este una destul de mare, potrivit dailystar.co.uk.

"Cea mai dură stradă din Birmingham" este un focar de activități dubioase, unde localnicii se plâng de violență, furturi și oameni care își dau jos fața pe stradă.

Andy, în vârstă de 56 de ani, un locuitor din Slade Road de 22 de ani, a declarat pentru Daily Star: "Are o reputație proastă. Cel mai tânăr băiat al meu, colegii lui nu au voie să vină aici pentru că părinții lor au auzit de Slade Road. El trebuie să se ducă la ai lor".

Părinții din zonă au subliniat că sunt îngrijorați de siguranța copiilor lor - fie că este vorba de violență, de mașini care circulă cu viteză pe strada îngustă sau de prostituate care se plimbă prin zonă.

"Băiatul meu era în parc cu colegii lui și au venit doi tipi mai mari decât ei și au început să se ia de ei, încercând să ia lucruri din buzunarele copilului meu", a spus Andy. "Au ales copilul greșit".

"Un alt coleg de-al lui a fost înjunghiat în picior pentru telefonul său mobil, chiar lângă Slade Road. Nu este cel mai frumos drum.

"Soția mea nici măcar nu vrea să traverseze strada pentru a merge la magazin pentru că nu se simte în siguranță. Nu este frumos, sunt alcoolici și dependenți peste tot".

El a continuat: "Când merg pe stradă sunt oprit în mod constant și sunt întrebat dacă știu de unde să iau droguri, iar eu răspund "arăt eu ca un drogat?".

A discutat despre faptul că trebuie să ai o anumită atitudine pentru a trăi în zonă: "Dacă ești timid, slab sau speriat, nu vei rezista aici. Dacă te văd mergând pe [stradă] speriat, nu vei rezista", a spus el, menționând că duminica după-amiaza bande de 30 de "tineri" pe motocicletă se plimbau pe stradă și făceau ravagii pe drum.

"Prietena celui mai tânăr dintre noi locuiește în Stoke și își petrece mai mult timp acolo decât aici. Urăște să se întoarcă aici. Spune că știi când te întorci aici pentru că poți mirosi iarba pe drum."

Mulți locuitori au spus că lucrurile se înrăutățeau după lăsarea întunericului, iar un bărbat a povestit cum oamenii se postează și beau pe stradă în fața magazinului din colț de unde au cumpărat băutură.

Arătând spre magazin, rezidentul pensionar în vârstă de 60 de ani a adăugat: "Cineva a furat o ladă de băutură [stând pe trotuar de la o livrare] și a fugit pe drum. Pur și simplu au luat-o și au plecat. Se întâmplă prea multe furturi".

Un alt tată, în vârstă de 40 de ani și care locuia pe Slade Road de doi ani, a explicat că el era singurul din casa sa care pleca pentru a merge la magazin.

El a spus că drumul accidentat reprezintă o amenințare pentru copii, mașinile circulând mult prea repede pe stradă.

"Eu am copii. Îmi fac griji pentru copiii mei. De cele mai multe ori mă duc să cumpăr eu însumi lucruri", a declarat el pentru Star.

"Nu le permit copiilor mei să fie pe stradă și să traverseze singuri strada".

Noaptea, el a spus că a fost urmărit de cineva în timp ce cobora din autobuzul de la sală.

El a spus: "Sunt un tip mare, pot să am grijă de mine, dar sunt mereu vigilent și când sunt afară încerc să fiu atent la ce se întâmplă în jurul meu."

Un alt bărbat, în vârstă de 56 de ani și așezat pe un scaun pe trotuar, la soare, a povestit că lucrătorii sexuali își ofereau serviciile pentru doar 5 lire sterline și că în jur erau "bețivi și drogați".

Totuși, nu toată lumea a fost nemulțumită de stradă.

Amelia părea să aibă în jur de 20 de ani și împingea un cărucior de-a lungul străzii când a vorbit cu Star, după ce s-a mutat într-o locuință temporară în zonă în urmă cu o săptămână.

"Este în regulă, nu am avut nicio problemă. Nu am vorbit cu nimeni", a spus ea.

Întrebată dacă situația a devenit mai dificilă după lăsarea întunericului, ea a spus: "Da, cred că da, dar e ca oriunde în Birmingham."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”