Cum au supraviețuit cei patru copii în junglă timp de 40 de zile: printre șerpi, țânțari și animale

Cum au supraviețuit cei patru copii în junglă timp de 40 de zile: printre șerpi, țânțari și animale

Cei patru copii, în vârstă de 13, 9, 4 şi un an, dispăruţi în jungla amazoniană din Columbia la 1 mai, au fost găsiţi. Ei sunt deshidratați, dar în viață, urmând să rămână în spitalul din Bogota două săptămâni.

Copil supraviețuitor vizitat la spital FOTO Getty Images

Familiile copiilor spun că timp de 40 de zile, copiii au mâncat făină de manioc și fructe din pădurea tropicală. „Când avionul s-a prăbușit, au scos din epavă făină de manioc și cu asta au supraviețuit. După ce făina s-a terminat, au început să mănânce semințe", a povestit Fidencio Valencia, unchiul copiilor, relatează The Guardian.

Damaris Mucutuy, o mătușă a copiilor, a declarat pentru un post de radio că eroii sunt bine, deși sunt deshidratați și au fost înțepați de insecte. Ea a adăugat că supraviețuitorilor li s-au oferit și serviciile unor psihologi.

Echipele de salvare, la distanță de 20 de metri

Generalul Pedro Sanchez, care a condus operațiunile de salvare, a declarat că echipele de căutare au trecut de câteva ori la o distanță de 20 și 50 de metri de locul în care au fost găsiți copiii, dar nu i-au văzut.

Copiii, membri ai poporului Huitoto, călătoreau împreună cu mama lor din satul amazonian Araracuara către San Jose del Guaviare când avionul s-a prăbușit la primele ore ale dimineții de 1 mai 2023.

Câteva obiecte au fost găsite în junglă FOTO Aviația Civilă Columbia

Câteva obiecte au fost găsite în junglă FOTO Aviația Civilă Columbia

La două săptămâni după prăbușire, la 16 mai, o echipă de căutare a găsit avionul într-o zonă densă din pădurea tropicală și a recuperat trupurile celor trei adulți aflați la bord, însă copiii mici nu au fost găsiți nicăieri.

Căutări timp de 40 de zile

Armata columbiană a intensificat căutările a trimis 150 de soldați cu câini în zonă, unde ceața și frunzișul gros au limitat foarte mult vizibilitatea. Zeci de voluntari din triburile indigene s-au alăturat, de asemenea, căutărilor.

De asemenea, din elicoptere au fost aruncate cutii cu alimente în junglă, în speranța că acestea vor ajuta la supraviețuirea copiilor. Salvatorii au folosit difuzoare care au difuzat un mesaj înregistrat de bunica fraților în care le spunea să rămână într-un singur loc.

În căutarea lui Wilson

Copiii au fost găsiți în viață de un câine de urmă vineri, după ce au petrecut săptămâni întregi într-o zonă în care abundă șerpi, țânțari și alte animale. Armata a postat vineri pe Twitter imagini care arată un grup de soldați și voluntari pozând cu copiii, care erau înveliți în pături termice. Unul dintre soldați a ținut o sticlă la buzele celui mai mic copil.

Operațiunile de căutare ale copiilor FOTO Gustavo Petro

Operațiunile de căutare ale copiilor FOTO Gustavo Petro

Oficialii au lăudat curajul celui mai mare dintre copii, o fată, despre care au spus că avea anumite cunoștințe despre cum să supraviețuiască în pădurea tropicală și i-a ajutat pe ceilalți copii în lupta pentru supraviețuire.

Copiii au povestit oficialilor că o vreme au fost însoțiți de un câine, dar că acesta a dispărut apoi. Armata îl caută acum pe Wilson, un ciobănesc belgian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?