Cum eviți balonarea de sărbători. Remedii care te scapă rapid de disconfortul abdominal, ce trebuie să consumi

Cum eviți balonarea de sărbători. Remedii care te scapă rapid de disconfortul abdominal, ce trebuie să consumi

Deși sunt delicioase, preparatele pentru masa de Pașt e devin periculoase, dacă sunt consumate în exces. Pentru a evita problemele medicale în această perioadă este indicat să mâncați legume, dar și fructe.

Balonarea vine la pachet cu dureri abdominale FOTO Shutterstock

Potrivit Health News, balonarea apare din cauza gazelor din stomac, dar uneori poate fi de vină și retenția de apă. Specialiștii au demonstrat că o hidratare adecvată poate ajuta, de fapt, la eliminarea excesului de apă ameliorând balonarea, scrie click.ro

Vestea bună este că poate fi combătută și prin alimentație, nu doar prin tratamente medicale.

Țelina, compusă din aproximativ 95% apă, cu multe fibre, ajută la menținerea procesului digestiv, prevenind balonarea. Este foarte important să o includeți în alimentația de sărbători, pe lângă preparatele tradiționale.

Citește articolul complet pe click.ro

La ce pericole vă expuneți

Tradiţiile culinare specifice românilor, cu alimente încărcate de grăsimi, proteine animale, calorii, care sunt îndelung prelucrate termic, afectează negativ chiar şi un organism sănătos. Însoţite de consumul de alcool şi lipsa de mişcare, aceste obiceiuri duc către latura neplăcută a sărbătorilor.

Suprasolicitarea tubului digestiv poate provoca de la o banală indigestie sau gastrită până la pancreatită acută. De aceea, consumul de alimente trebuie să fie controlat. Tentaţia de a ne răsfăţa cu delicii culinare este foarte mare, însă orice persoană care vrea să se bucure de sănătate ar trebui să aibă o alimentație temperată de sărbători, avertizează specialiștii în Gastroenterologie.

Balonarea este frecvent întâlnită, fiecare persoană confruntându-se la un moment dat cu acest simptom, și poate fi rezultatul unui stil de viață dezechilibrat, dar și un semn al unei afecțiuni mai grave.

Balonarea se instalează cu precădere după masă, dacă a fost o masă copioasă sau dacă alimentele consumate nu sunt tolerate de stomac.

De asemenea, alimentația dezechilibrată și nesănătoasă, stresul, oboseala și dereglările hormonale pot sta la baza apariției balonării. Pe de altă parte, balonarea poate fi simptom al unei afecțiuni serioase, motiv pentru care nu trebuie trecută cu vederea dacă se repetă și devine constantă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…