Cum evoluează cotele de pariuri în fotbal

Cum evoluează cotele de pariuri în fotbal

Fotbalul continuă să fie unul dintre cele mai populare sporturi pe care se pariază în întreaga lume, cu o cotă de peste 40% din toți banii rulați prin casele de pariuri. Sunt țări în care cota aceasta este mult mai mare. În continuare, fotbalul își merită titlul de sportul rege.

Volumul impresionant de meciuri existente în fiecare campionat național, dar și la nivel global prin competițiile internaționale, a ajutat industria de pariuri sportive să prospere în ultimii ani. Pe lângă clasicele soliste 1 X 2, casele de pariuri au dezvoltat și alte cote și pentru alte evenimente dintr-un meci de fotbal. Unele pot fi selectate înainte de meci, altele pot fi jucate în timpul meciului.

Aparent, nu e complicat jocul la pariuri sportive, dar este necesară o minimă cunoștință despre sportul respectiv, despre evoluția echipelor, a jucătorilor și a altor evenimente conexe și tangențiale cu sportul ales, în cazul de față fotbalul. Mai multe informații puteți găsi pe promopariuri.ro.

Facem o scurtă introducere a modului în care funcționează pariurile. Totul se învârte în jurul unor cote stabilite de casele de pariuri pe diferite evenimente. Cota reprezintă raportul dintre miză și câștig la un anumit rezultat.

În România, majoritatea cotelor sunt afișate în formă zecimală. De exemplu la o cotă de 2.0 pe un rezultat, dacă acesta este câștigător, obțineți dublul sumei pariate. Pariați 1 leu pe o cotă de 2.0, luați 2 lei. Dacă pariați 50 de lei pe o cotă de 2.0 câștigătoare, luați 100 de lei.

Cotele de pariuri au avut și ele un parcurs evolutiv. Au trecut de la primitivele cote scrise într-un caiet și compilatoare de cote la forma modernă de calcul. S-au folosit și se folosesc evaluări de putere care ajută casele de pariuri să compare puterea echipelor și a jucătorilor între ele.

De-a lungul timpului, tehnologia s-a îmbunătățit, iar casele de pariuri au început să angajeze compilatori și analiști de cote pentru a-i ajuta să-și optimizeze marjele de profit.

În zilele noastre, compilarea cotelor de pariuri se referă la analizarea numerelor și la utilizarea bazelor de date cu informații pentru a stabili piața. Sunt firme specializate în stabilirea cotelor, care vor analiza zeci de sporturi pentru a evalua corect probabilitatea fiecărui rezultat. Vig este apoi aplicat prețului, ceea ce ajută la stabilirea prețului casei de pariuri.

De exemplu, ar putea fi la fel de simplu ca să analizați rezultatele anterioare ale echipei gazdă în comparație cu forma echipei oaspete. Prin rularea numerelor prin modele matematice, compilatorii de cote pot seta rapid cotele în timp real.

În prezent, sunt case de pariuri care folosesc servicii externalizate în stabilirea cotelor, ceea ce înseamnă că pot exista asemănări de cote între acestea, însă diferența o mai face Vig.

Vig, formă prescurtată de “vigish”, este cunoscută și sub numele de “cut”, “marjă” sau “juice”. Acest Vig reprezintă comisionul perceput de casa de pariuri pentru fiecare pariur plasat. Poate varia de la un eveniment la altul, în cadrul unui meci și chiar pentru acelasi eveniment în două momente diferite.

Cotele și vig-ul sunt modificate frecvent, stimulând pariorii să aplice pe pronosticurile dorite. Scopul modificării acestora nu este acela de a scădea câștigul potențial, ci mai degrabă pentru a evita dezechilibrele. Pariorii profesioniști compară cotele și caută casele de pariuri cu cel mai bun randament pentru pariurile lor.

Atâta timp cât casele de pariuri au echilibrat pariurile, asta înseamnă profit garantat pentru ele. Vă reamintim că pariurile sportive nu sunt scheme de îmbogățire rapidă, iar casele de pariuri sunt niște afaceri care trebuie să fie și profitabile pe termen lung. Statistic vorbind, 50% dintre pariuri sunt pierzătoare și 50% sunt câștigătoare.

Dacă vă întrebați cum fac profit aceste case de pariuri, trebuie doar să urmăriți modul în care se schimbă cotele în timp real la meciurile de fotbal, iar acest lucru reflectă greutatea banilor care se mișcă într-o direcție sau alta. Dacă favoritul atrage mai mulți bani, defavorizatul va avea cotă mai mare. Dacă defavorizatul va începe să atragă mai mulți bani, atunci casele de pariuri modifică cotele și le echilibrează pentru a-și proteja marja de profit.

Din aceste motive, înainte să plasați pariul, este bine să vă documentați și să pariați și în conformitate cu informația dobândită, fără a vă lăsa influențați de cote.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...