Cum i se sparg „ouăle” ministrului de interne, în prima zi! Ce spune legenda din minister

Cum i se sparg „ouăle” ministrului de interne, în prima zi! Ce spune legenda din minister

Cum i se sparg „ouăle” ministrului de interne, în prima zi! Ce spune legenda din minister. Se spune că după încheierea formalităților de instalare, după cafele și pupături, când în biroul noului ministru se așterne liniștea, ultimul care intră în încăpere este șeful serviciului secret al MAI. Care, după ce-și prezintă oficiile, cere permisiunea să se retragă. Pe momentul retragerii, dosarul pe care l-a ținut stingher în mână în timpul discuțiilor rămâne pe birou. Ultimele lui cuvinte înainte de despărțire sunt: „Acesta este pentru uzul dvs, domnule ministru, cu respect!” 

Dacă nu ați intuit deja, în dosar se află toate „bubele” din viața ministrului. De cele mai multe ori, după „momentul dosarului”, ministrul a devenit sclavul șmecherilor din Interne.

Hai să-l vedem pe nea ăsta de la PNL, care, deocamdată, se dă cocoș! Ministrul desemnat de Interne: Sper să-l nu-l mai găsesc la minister pe acel domn care a înjurat la intervenția de la Colectiv. Voi face o analiză în cazul lui Raed Arafat

Marcel Vela susține că după ce se va instala ca ministru la Interne va face o analiză a activității lui Raed Arafat și dă termen pentru finalizarea acesteia o lună. În plus, spune Vela, speră să nu-l mai găsească în minister pe ofițerul care înjură în timpul intervenției de la Colectiv, așa cum reiese din imaginile recent publicate.

Întrebat dacă își va asuma o măsură fermă în cazul lui Raed Arafat, având în vedere intervențiile din Apuseni și de la Colectiv, Marcel Vela a răspuns că „ orice răspuns legat de acest subiect să fie dat într-un mod concret, serios și autorizat și motivat după ce voi face o analiză la minister”. „Dacă aș da acum un răspuns cred că nu m-aș ridica la nivelul unui ministru care dorește să fie un manager obiectiv și profesionist care respectă legea în fruntea acestui minister” a spus Vela, care a fost audiat marți în Parlament.

El a precizat că va face „foarte repede analiza”.

”Să zicem că în prima săptămână se cunoaște structura ministerului, apoi se face comisia de analiză care are nevoie de o saptămână două, eu zic că în maxim o lună de zile avem un răspuns oficial. Auditul poate fi cu oameni din sistem, să știți că sunt oameni de ispravă. Sau poate fi extern”, a declarat Vela.

El a mai spus că, după votul din Parlament, va avea discuții cu toată conducerea ministerului, inclusiv cu Raed Arafat.

Legat de faptul că există un video filmat în noaptea tragediei de la Colectiv care nu a ajuns la procurori, ministrul desemnat a spus că speră ca ofițerul care înjură să nu mai fie la minister.

”Am simțit o dezmăgire în primă fază, iar apoi o revoltă. Pot să vă spun că pe acel domn care a înjurat sper să-l nu-l mai găsesc la minister. Acel domn, omul care a fost și care salvează vieți, să spună un lucru de asemenea anvergură dramatică și urâtă și vulgară, nu mai are ce căuta în minister”, a spus Vela.

Hai să vedem, trece nea Vela testul dosarului?


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...