Cum îi potolesc turcii pe șoferii care merg pe drum interzis. Pe lângă amendă, trebuie să se ducă direct în service VIDEO

Cum îi potolesc turcii pe șoferii care merg pe drum interzis. Pe lângă amendă, trebuie să se ducă direct în service VIDEO

Autoritățile din Istanbul au găsit o metodă inedită și extrem de eficientă pentru a-i liniști pe șoferii care au tendința de a ignora regulile de circulație. Și asta, fără a da amenzi drastice dacă sunt prinși de Poliție.

Limitatoare cu țepi sau „barierele uni-sens” sunt concepute pentru a încuraja într-un fel fluxul de trafic și pentru a preveni intrările neautorizate sau ieșirea dintr-un anumit spațiu. Amenajarea acestor bariere uni-sens pot produce un efect distructiv foarte puternic împotriva celor care călătoresc în direcția greșită . Acestea sunt ideale pentru securitate în parcuri auto, spitale etc., dar mai ales pe străzile cu sens unic.

Viteza recomandată nu trebuie să depășească 5 km/h. În cazul în care aceste bariere sunt atinse cu roțile invers decât ar trebui, șoferii se aleg cu cel puțin două pene frumoase, asta dacă nu circulă cu viteză mare și trec și cu roțile din spate.

Sursa video: Andrei Verestiuc

Circulația pe străzile cu sens unic are reguli specifice , menite să asigure o deplasare sigură și eficientă pentru toți participanții la trafic. Vehiculele pot circula doar în direcția indicată de săgeata de pe indicatorul „Drum cu sens unic”. Depășirea este permisă doar pe partea stângă, cu excepția tramvaielor aflate în mers, care pot fi depășite și pe partea dreaptă. Oprirea sau staționarea voluntară a vehiculelor este permisă pe ambele părți ale străzii, cu condiția să rămână liberă cel puțin o bandă de circulație.

Manevre interzise pe străzile cu sens unic

Pe străzile cu sens unic este interzisă întoarcerea vehiculelor, mersul înapoi pe o distanță mai mare de 50 de metri și ieșirea cu spatele de pe orice fel de stradă.

La ieșirea de pe o stradă cu sens unic, conducătorii auto care vor să vireze la stânga sunt obligați să ocupe rândul de lângă bordură sau acostamentul din partea stângă.

Nerespectarea regulilor de circulație pe străzile cu sens unic poate fi sancționată cu amenzi cuprinse între 540 și 720 de lei și 6 - 8 puncte de amendă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat