Cum încearcă banda condusă de interlopul „Rechinul” să ascundă sute de milioane de dolari

Cum încearcă banda condusă de interlopul „Rechinul” să ascundă sute de milioane de dolari

„Riviera Maya”, banda condusă de interlop român Florian Tudor, zis „Rechinul”, a furat din conturile turiștilor sute de milioane de dolari, investindu-i în numeroase afaceri.

Rechinul Florian Tudor şi locotenenţii săi, Adrian Tiugan şi Adrian Enăchescu, Foto Eluniversal.com.

„După ce și-au stabilit cartierul general în paradisul mexican Riviera Maya, românii au plasat banii furați de la turiști în proprietăți pe mai multe continente. Alte grămezi de bani au fost îngropate la propriu în curțile părintești din Craiova”, arată RISE Project , într-o continuare a investigațiilor a „Riveiera maya”.

Sursa citată arată că Paraguay a fost un punct-cheie pe harta fraudelor transfrontaliere. Aici operațiunile au fost coordonate de cumnatul lui Florian Tudor, zis Rechinul, șeful grupării din Riviera Maya. Sume mari de bani au ajuns apoi în țara vecină, Brazilia, unde au fost folosite pentru achiziția unor imobile.

„Banii sunt plimbați între Paraguay și Brazilia, cheltuiți pe mașini scumpe sau imobiliare, operațiuni prin care pot fi spălați”, a declarat pentru publicația parteneră ABC, Color Irma Llano Pereira, un procuror paraguayan specializat în criminalitate cibernetică.

Sume incredibile

În timp ce gruparea lui Tudor se extindea în Mexic, Belmonte do Amaral s-a pus pe treabă în Paraguay, instalând în bancomate dispozitive de copiere a datelor.

Fostul membru al grupării a declarat rețelei de investigație că au început să facă bani rapid și că el personal ar fi procesat peste 100 de milioane de dolari pentru grupare în decurs de trei-patru ani. „Am văzut bani în viața mea pe care nici nu vi-i puteți imagina”, a declarat el pentru OCCRP.

O parte din banii obținuți prin clonarea de carduri în Paraguay au fost investiți de gruparea Riviera Maya în imobile din Brazilia, conform procurorilor români. Autoritățile noastre solicită, fără succes, de mai bine de un an, extrădarea lui Tudor din Mexic, unde este arestat.

Proces lent în România

Între timp, în România, șase dintre locotenenții lui Florian Tudor sunt judecați de Curtea de Apel București pentru tentativă de omor, șantaj și pentru constituirea unei grupări de crimă organizată. În 2021, cei șase au fost condamnați de Tribunalul București, primind pedepse de trei până la nouă ani de închisoare.

Tudor a fost și el pus sub acuzare de procurorii antimafia pentru șantaj, instigare la tentativă de omor și pentru constituirea unui grup infracțional organizat, dar nu a fost încă trimis în judecată. Ministerul Justiției a solicitat autorităților din Mexic ca interlopul să fie extrădat în România, dar fără succes până acum.

„Rechinul” le-a spus magistraţilor că are parte de o dietă inadecvată

Florian Tudor (Rechinul) a depus, anul trecut, o cerere pentru mai multă mâncare, el apreciind că are parte de o „dietă inadecvată şi raţie alimentară insuficientă” în închisoarea de maximă siguranţă din Altiplano, din Mexic.

Judecătorul José Fernando García Quiroz a menţionat că fapta invocată de Florian Tudor, constând în alimentaţia necorespunzătoare şi raţia alimentară insuficientă pe care o primeşte în arestul federal, nu îl plasează într-o situaţie care să dezvăluie o urgenţă extremă sau să îi pună în pericol demnitatea şi integritatea personală, "întrucât se pare că este un act omisiune referitor la condiţiile de reţinere", informează milenio.com.

Cu toate acestea, García Quiroz a ordonat directorului Centrului Federal de Readaptare Socială numărul 1 „Altiplano" să ofere deţinutului hrană adecvată şi suficientă pentru persoana sa. Judecătorul i-a acordat directorului un termen de 24 de ore pentru a se conforma ordinului şi a trimite înscrisurile care justifică respectarea decretelor. La rândul său, directorul închisorii de maximă siguranţă a informat judecătorul că ordinul a fost deja executat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...