Cum îţi repari maşina prin poliţa RCA?

Cum îţi repari maşina prin poliţa RCA?

Anumite accidente nu se pot evita, indiferent de experienţă şoferilor. Chiar şi cei mai corecţi şi liniştiţi participanţi auto la trafic pot avea astfel de incidente fără voia lor, dar o poliţă de asigurare rca ieftină va scădea riscul unui stres în plus atunci când traficul este agitat. 

În România, legislaţia prevede că toţi şoferii să aibă asupra lor o asigurare obligatorie, valabilă pentru a putea despăgubi la timp incidentul. Înainte de a achiziţiona o asigurare, este bine ca un şofer să folosească un calculator rca, putând astfel evita costurile mai mari şi beneficiind de un preţ avantajos. 

Din păcate, în cazul unui accident, mulţi conducători auto nu ştiu pe deplin cum să procedeze sau cum să îşi repare maşina pe rca. De aceea, profesioniştii de la Romasig.ro încearcă să le ofere şoferilor informaţii utile ce îi vor ajuta în acest sens. 

Un accident auto este un eveniment stresant sau traumatizant, în funcţie de intensitate, de aceea este recomandat în primul rând că persoanele în cauză să rămână calme şi să nu recurgă la violenţă. Acest lucru este interzis prin lege, şoferii violenţi putând fi sancţionaţi contravenţional sau chiar pedepsiţi cu deschiderea unui dosar penal.

Modalităţi de reparare a maşinii prin poliţa de asigurare rca

Sunt câteva aspecte esenţiale pe care romasig.ro le recomandă atunci când încheie o poliţă de asigurare şi sunt implicaţi într-un accident rutier cu avariere a autoturismului: 

  • decontarea sumelor de la firma de asigurări; se poate realiza doar în cazul în care există un proces verbal întocmit de poliţie sau pe cale amiabilă;
  • fiecare firmă de asigurări are dreptul de a stabili propriul cost în vederea reparării vehiculului;
  • alegerea corectă a firmei de asigurări;
  • decontarea directă; fi o soluţie rapidă;
  • evaluarea autovehiculului de către un service autorizat.

Înainte de a încheia o poliţă de asigurare, orice şofer ar trebui să consulte un calculator rca pentru a consulta preţul poliţei. Estimarea costurilor este importanţă mai ales când vrei să te asiguri că ai făcut o alegere bună şi ai profitat de un preţ avantajos, corect în piaţă. 

În ce cazuri este valabilă asigurarea rca?

Nu toate maşinile implicate în accidente pot beneficia de despăgubiri, ci sunt câteva aspecte care trebuie cunoscute înainte de a pleca la drum.

  • Toate accidentele auto ce au loc în România pot beneficia de despăgubire din partea firmelor de asigurări;
  • Autoturismele implicate în accidente trebuie să fie înmatriculate în România; 
  • În cazul accidentelor cu vătămări corporale, acestea nu vor fi asigurate, ci doar vehiculele în cauză;
  • Ambele părţi implicate în accident au o poliţă de asigurare rca valabilă la momentul incidentului.

Un accident auto implica mult timp pierdut dacă persoana în cauză nu cunoaşte paşii pe care trebuie să îi urmeze. De aceea, fiecare conducător auto ar trebui să fie pregătit pentru orice situaţie şi să fie vigilent. Desigur, nu ar trebui să pleci la drum fără o asigurare rca ieftin de la Romasig, ca să fii acoperit chiar şi în cazul unui accident uşor soldat cu avarii ale maşinii.

Zilnic au loc accidente rutiere cu sau fără voia uneia dintre părţi, astfel o asigurare de acest fel va fi utilă indiferent că maşina este folosită în trafic spre serviciu, în vacanţă sau este doar parcată în faţa blocului.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro