Cum prepari omleta perfectă: rețeta clasică franceză. Nu se folosește niciodată ulei VIDEO

Cum prepari omleta perfectă: rețeta clasică franceză. Nu se folosește niciodată ulei VIDEO

Omleta poate părea un fel de mâncare banal, dar, pentru a obține preparatul perfect, trebuie să urmăm câteva reguli. Iată rețeta celebrei școli Cordon Bleu.

Omleta perfectă este un test dificil chiar și pentru cei care nu sunt novici în bucătărie, iar la celebra școală pariziană Cordon Bleu sunt urmate câteva tehnici și reguli stricte pentru prepararea ei. Julia Child , unul dintre chefii formați la Cordon Bleu, a făcut celebru acest preparat în emisiunea sa culinară.

Deși mulți dintre noi pot avea diverse preferințe și îmbogățesc omletele cu brânzeturi, șuncă, jambon, bacon sau ierburi aromatice, rețeta de la Cordon Bleu conține doar patru ingrediente. De fapt, două ingrediente – ouă și unt - și două condimente: sare și piper.

Omleta clasică franțuzească FOTO Shutterstock

Fără îndoială, pentru a obține o omletă delicioasă, este necesar să folosim ouă de cea mai bună calitate. Chefii francezi nu folosesc niciodată ulei, indiferent dacă este vorba despre ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline sau alt tip de ulei, ci doar unt de bună calitate (82% grăsime), pentru un gust desăvârșit.

Potrivit site-ului Cordon Bleu, omleta perfectă este perfect galbenă, nu are nicio urmă maro de rumenire și tremură ușor, pentru că are interiorul moale.

Iată cum se prepară omleta după rețeta de la Cordon Bleu

Ingrediente (pentru o persoană)

3 ouă

20 g unt

sare

piper negru măcinat

10 g unt topit, pentru servit

Mod de preparare

Spargeţi ouăle într-un bol, condimentaţi cu sare şi piper, după gust, şi bateţi ouăle.

Topiți untul într-o tigaie antiaderentă, pe foc mediu. Când untul s-a încins, turnați ouăle în tigaie. Cu o mână mișcați ușor tigaia, iar cu cu ajutorul unei furculițe amestecați în mijlocul compoziției, până ce ouăle încep să se coaguleze. Focul trebuie să fie mic sau mediu, este important ca ouăle să nu se întărească prea repede sau să capete o culoare maronie.

Când ouăle sunt aproape coagulate - adică nu mai pot fi amestecate și stratul este uniform - ridicați tigaia de pe foc, o înclinați și, cu ajutorul unei spatule, rulați omleta.

Răsturnați omleta pe o farfurie și o ungeți cu untul topit, apoi o serviți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat