Experții de la ISU Vrancea au comunicat că incidentul în care au murit patru muncitori și alți cinci au fost răniți a fost o provocat de o eroare umană, potrivit Jurnal de Vrancea .

„În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost vorba despre o explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţia scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a declarat joi că se fac verifări la magistrala de gaz, care ar fi trebuit să se afle la o adâncime de 1,8 m, dar din primele verificări conducta se află la aproximativ un metru sub pâmânt, potrivit estimării făcute de oficial la fața locului.

Compania care executa lucrările la autostrada A7 știa de existența acestei conducte, a mai precizat prefectul.

Acesta a precizat că din informațiile pe care le deține, în momentul exploziei 10 muncitori se aflau pe șantier.

Mai sunt 14 zone în care traseul autostrăzii se suprapune cu magistrala de gaz, iar lucrările au fost sistate pentru moment, a mai spus Halici.

Patru muncitori care lucrau în noaptea de miercuri spre joi pe șantierul autostrăzii A7, care va urma să străbată Moldova de la nord la sud, au murit, iar alți cinci au fost răniți. Trei dintre ei nu au avut nevoie de îngrijiri într-un centru specializat pentru arși.

Cei patru muncitori decedați au fost găsiți carbonizați de către pompierii care au intervenit. Prefectul județului Vrancea a declarat că doi dintre ei sunt greu de identificat.

Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Călimăneşti, urmată de incendiu, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti, a informat, joi dimineaţă, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele cinci persoane rănite în urma exploziei de la Călimăneşti au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Adjud cu mijloace proprii.