Cum să păstrezi busuiocul, astfel încât să rămână mai proaspăt mai mult timp

Cum să păstrezi busuiocul, astfel încât să rămână mai proaspăt mai mult timp

Ne omoară căldura din aceste zile fierbinți de vară, dar trebuie să recunoaștem că există și avantaje. Unul este acela că avem acces la fructe și legume proaspete, coapte la soare. Gustul lor este unic, iar aroma excepțională. Provocarea este acum să păstrăm această aromă mai mult timp.

Cum să păstrezi busuiocul

Frunzele de busuioc, spre exemplu, au un parfum unic, dar nu va dura prea mult, dacă nu e păstrat în condiții optime. Da, puteți cumpăra acele mici ghivece cu busuioc pe tot parcursul anului de la magazinul alimentar (sau busuioc uscat în acele pliculețe cu mirodenii, dacă e musai). Dar în toiul verii, când piețele abundă de legume proaspete, e cel mai bun moment să ne ocupăm și de busuioc. Acesta însă este puțin pretențios, dacă vrem să-i păstrăm aroma specifică nealterată.

Specialiștii de la Bon Apetit recomandă o metodă ce nu dă greș, pentru a păstra aroma condimentului proaspătă pentru mai mult timp.

Cum se păstrezi busuiocul proaspăt mai mult timp

Pentru a păstra majoritatea ierburilor fragede, cum ar fi mărar, coriandru sau pătrunjel, dacă sunteți sigur că le veți folosi într-o zi sau două, procesul este destul de asemănător: clătiți în apă rece, uscați sau folosiți o centrifuga de salată pentru a scăpa de excesul de apă, înfășurați bine într-un prosop de hârtie ușor umed și lăsați la frigider într-o pungă de silicon sau de plastic pentru trei zile.

Busuiocul este excepția de la regulă. Temperaturile scazute pot transforma rapid acele frunze verzi superbe într-o pastă neagră, moale. Dacă aveți mai mult busuioc pe care ați dori să îl păstrați mai mult de câteva zile, ne oferă un indiciu directorul alimentar Chris Morocco. Cel mai bun mod de a păstra busuiocul proaspăt, spune el, este să tăiați capetele tulpinilor așa cum ați face cu un buchet de flori și apoi să puneți busuiocul tăiat într-un borcan de sticlă, o vază înaltă sau un pahar cu apă.

Cât poate rezista în apă, sau la congelator

Acoperiți ușor busuiocul cu o pungă de plastic și păstrați-l la temperatura camerei într-un colț umbrit al blatului din bucătărie, schimbând apa la fiecare două zile. La fel ca florile, tulpinile de busuioc vor rezista oriunde de la cinci zile la peste o săptămână, cu frunze proaspete întotdeauna la îndemână.

Metoda lui Chris durează doar câteva minute, iar în această periadă de vară poate fi vedeta bucătăriei. Va înflori și ne va parfuma bucătăria cu aroma sa unică.

Internetul este plin de diferite metode despre cum să păstrați aroma proaspătă de busuioc folosind congelatorul. Pus în tăvi pentru cuburi de gheață sau înfășat în pungi de congelare. Deși puteți îngheța busuioc din punct de vedere tehnic, trebuie să știți că, atunci când este congelat, busuiocul își pierde culoarea verde vibrantă, aroma proaspătă și textura fragedă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat