Cum să te trezești dimineață mai fericit: sfaturi oferite de specialiști

Cum să te trezești dimineață mai fericit: sfaturi oferite de specialiști

Specialiștii spun că, dacă vrei să ai o stare pozitivă de la primele ore ale dimineții, trebuie să încerci câteva strategii simple pe care le poți urma fără prea mult efort.

Fericirea poate începe de dimineață FOTO Arhivă Adevărul

Ca fiecare zi a ta să fie una bună, specialiștii ne dau câteva sfaturi. Toate acestea au fost culese și publicate pe blogul Andreei Raicu.

Pregătește-te de seară

„În seară de dinainte, fă tot ce poți pentru a-ți face dimineață următoare cât mai ușoară. Pregătește-ți hainele, setează cafetieră și asigura-te că știi unde îți sunt cheile, că să nu te agiți căutându-le. Acțiunile simple precum acestea sunt sub controlul tău și te pot ajută să-ți începi ziua într-un mod calm, mai puțin haotic”, spune Rachel Ann Dine, consilier.

Culcă-te fericit

„Cred că cel mai important pas pentru a te trezi fericit este să mergi la culcare fericit. Iar acest lucru poate fi realizat dacă ai o rutină sănătoasă și plină de recunoștință înainte de culcare. De exemplu, această rutină ar putea include rostirea unor afirmații prin care îți exprimi recunoștință, evitarea știrilor care îți dau o stare negativă înainte de culcare, interzicerea tehnologiei în dormitor și ascultarea unei muzici lente. Toate funcționează foarte bine pentru un somn bun. Iar când somnul este odihnitor, te trezești în mod natural având o stare bună, pregătit pentru o nouă zi” – Carla Marie Manly, psiholog și autorul cărții „Joy from Fear”.

Folosește un ceas cu alarmă, nu alarma telefonului

„Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că ai o dimineață fericită este să folosești un ceas cu alarmă, în locul alarmei de pe telefonul mobil. Când te trezești cu alarmă telefonului și urmezi calea notificărilor, acorzi atenție numeroaselor solicitări ale lumii exterioare chiar înainte de a te da jos din pat. Nu lasă emailurile, mesajele, notificările social media și alertele de știri să guverneze momentele în care te trezești. Recâștiga-ți controlul asupra propriei atenții alegând o rutină de dimineață fără ecrane” – Sarah Vaynerman, terapeut și fondator Work from Om.

Încearcă un ceas deșteptător cu lumină

„Este important să știi că există diferite tipuri de ceasuri cu alarmă. Evita folosirea unei alarme cu sunet strident, care te trezește brusc. În schimb, încearcă un ceas deșteptător pe baza de lumina. O astfel de alarmă imită lumina răsăritului de soare, crescând treptat intensitatea luminii, începând cu 30 de minute înainte că alarmă să sune. Este un mod mai puțîn brusc și mai natural de a te trezi” – Bill Fish, specialist în terapie pentru somn și cofondator Tuck.

Practică recunoștință

„Este ușor să practici recunoștință la prima ora a dimineții, chiar înainte de a te da jos din pat. Gândește-te la un lucru pentru care ești cu adevărat recunoscător și lasă sentimentul de recunoștință să-ți cuprindă întreg corpul. Secretul este să te scufunzi total în acest sentiment de gratitudine timp de câteva minute. Închide ochii și fii complet prezent în această stare. Deși este un obicei simplu, poate avea un efect semnificativ asupra stării tale de spirit pentru întreagă zi” – Amy McManus, terapeut de cuplu.

Fii fericită că te-ai trezit

„Te-ai trezit! Ai luat vreodată în considerare alternativă? Evreii fac asta în fiecare zi. Aceștia spun o rugăciune în fiecare dimineață și repetă ‘Mulțumesc, Doamne, pentru că mi-ai redat sufletul’. Nu trebuie să practici religia iudaică pentru a folosi această strategie. Găsește propria ta varianta de rugăciune în care te regăseșți și încearcă să o spui dimineață” – Talya Miron-Shatz, psiholog.

Imaginează-ți că vei avea o zi așa cum vrei

„În loc să te simți descurajată și să-ți faci griji despre ceea ce s-ar putea întâmplă, imaginează-ți că va fi o zi așa cum vrei. Creează în minte detaliile unei zile așa cum îți dorești să fie și încearcă să observi cum te simți. Este un exercițiu foarte bun, pe care să-l faci fie când te trezești dimineață, fie seară înainte de culcare” – Rachel Perlstein, terapeut și specialist în relații.

Fă ceva care îți place

„Fă ceva care îți provoacă plăcere încă de la primele ore ale dimineții. Poate părea un sfat banal sau evident, dar este de multe ori trecut cu vederea. Eu aș face orice pentru o cafea dimineață, astfel că mă asigur că este primul lucru pe care îl fac. Altcineva s-ar putea simți bine făcând câteva exerciții de stretching, meditând sau ascultând un podcast inspirațional” – Karly Hoffman King, consilier de sănătate mintală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...