Cum se face de ruşine propaganda Armatei Ruse

Cum se face de ruşine propaganda Armatei Ruse

Umilit în Ucraina, Ministerul Apărării al Federației Ruse încearcă să pună în practică o operațiune de spălare a imaginii prin publicarea unor false materiale video de propagandă.

O filmare cu elicoptere de luptă a fost trucată de Kremlin FOTO EPA/EFE

Se pare că, așa cum susțin analiștii de la „Defense Express”, acestea sunt foarte prost realizate, iar unele ajung chiar la limita penibilului.

Astfel, după ce a publicat un clip în care se pot vedea blindate americane M2 Bradley „distruse”, în timp ce aceste sisteme nici măcar nu sunt în dotarea Forțele Armate ale Ucrainei, fosta Armată Roșie a trecut la nivelul următor și a publicat un clip video din care reise că elicoptere Ka-52 „lovesc” ziua în amiaza mare, pe Nipru, o navă de asalt a forțelor speciale ucrainene.

Dincolo de faptul că niciun comandant zdravăn la cap nu și-ar trimite în luptă militarii în plină zi cu o barjă nepropulsată și fără foc de acoperire, analiștii de la „Defense Express” susțin că obiectul lovit de elicopterele rusești nu este o navă, ci piciorul unui pod construit de trupele germane în 1943 și distrus un an mai târziu. Din construcția respectivă au mai rămas două astfel de picioare, iar unul dintre ele a fost ținta elicopterelor rusești.

Ca o concluzie, Moscova trimite două elicoptere de luptă să tragă într-un picior de pod, filmează misiunea și o face publică susținând că a distrus „debarcarea forțelor armate ucrainene peste Nipru”.

Reamintim că, în jocul propagandistic, Moscova a mai comunicat de mai multe ori distrugerea unor sisteme de rachete HIMARS sau Harpoon, lucru negat imediat de Pentagon prin purtătorul de cuvânt.

POD Nipru jpg

Piciorul podului construit de armata germană în 1943 FOTO Defense Express

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...