Cum se fierbe corect porumbul. Trucuri simple care fac preparatul delicios, ce să nu faci niciodată

Cum se fierbe corect porumbul. Trucuri simple care fac preparatul delicios, ce să nu faci niciodată

O dată pe an, vara, merită să încercăm o cură cu porumb fiert. Se prepară în câțiva pași simpli, însă există trucuri care fac preparatul delicios. Un consum ponderat de porumb fiert sau copt ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, ceea ce duce la pierderea în greutate.

Porumbul fiert, un deliciu FOTO Shutterstock

Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire. Un porumb fiert ne asigura 10% din vitamina C necesară pentru o zi şi 15% din necesarul de vitamina B5.

Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați (85 — 90%), conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. Chiar dacă prin fierbere își pierde o parte din substanțele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează, spun specialiștii.

De asemenea, porumbul este bogat în carbohidrați sănătoși, cu absorbție lentă, ceea ce ajută în menținerea unor valori normale ale glicemiei, fără creșteri bruște după ingestie și totodată ne menține energia crescută pe parcursul mai multor ore. Porumbul fiert reprezintă și o gustare sănătoasă și destul de puțin calorică, însă foarte sățioasă și energizantă.

Secrete pentru un porumb gustos:

Alegeți porumb proaspăt: Pentru cel mai bun gust și textură, alegeți porumb proaspăt, preferabil din sezonul său.

Adăugați sare în apă: Pentru a amplifica aroma porumbului, adăugați sare în apa în care îl fierbeți. Acest lucru va da un gust delicios boabelor.

Utilizați apă rece: Porniți fierberea porumbului în apă rece, nu în apă clocotită. Acest lucru permite porumbului să se încălzească treptat și să fie gătit uniform, scrie Love and Lemon .

Adăugați zahăr: Pentru un porumb mai dulce, puteți adăuga o lingură de zahăr în apa în care fierbeți porumbul. Aceasta va accentua dulceața naturală a boabelor.

Adăugați lapte: Un alt truc pentru a obține un porumb dulce și cremos este de a adăuga puțin lapte în apa de fierbere. Acest lucru va conferi o textură moale și bogată boabelor.

Nu fierbeți prea mult: Evitați să fierbeți porumbul prea mult timp, deoarece acesta poate deveni moale și plictisitor. Optați pentru fierberea la foc mediu timp de aproximativ 8-10 minute sau până când boabele sunt crocante și se pot înțepa ușor cu o furculiță.

Lăsați porumbul să se odihnească: După ce porumbul este fiert, lăsați-l să se „odihnească” în apa fierbinte pentru câteva minute înainte de a-l servi. Acest lucru va permite să se finalizeze procesul de gătire și va păstra porumbul cald.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?