Cum se spală banii negri în Famiglie/Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-a donat un milion

Un apartament de 200 de metri pătrați de două milioane de lei - aceasta este cea mai nouă achiziție a lui Ilie Sârbu, vicepreședintele Curții de Conturi, proaspăt reconfirmat pe funcție. Aproape jumătate din sumă a provenit de la Daciana Sârbu, fiica demnitarului, scrie Newsweek România.

198,22 mp este suprafața totală a apartamentului, amplasat în Central Park, ansamblul rezidențial amplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare din București, în spatele sedului Poliției Române. 

Prețul pe metru pătrat: puțin peste 10.000 de lei (peste 2.100 de euro), adică aproape două milioane de lei (aproximativ 420.000 de euro).

Din această sumă, Sârbu a plătit, conform declarației de avere, peste un milion de lei și mai are un rest de plată de 950.000 de lei. Coincidență, exact aceeași sumă i-a donat-o vicepreședintelui Curții de Conturi fiica sa, Daciana Sârbu.

Informația că suma de 950.000 de lei este donație nu apare, însă, în declarația tatălui (care pomenește un "transfer"), ci în cea a lui Victor Ponta, ginerele lui Ilie Sârbu. Acolo, se face referire la o donație de 950.000 de lei în 2019, însă nu se pomenește beneficiarul.

Central Park, ansamblul rezidențial în care și-a cumpărat apartamentul de aproape 200 mp Ilie Sârbu, este preferatul mai multor vedete din aparatul public. Și ginerele Victor Ponta, împreună cu Daciana Sârbu, deține două apartamente în același loc.

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documenteCitește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…