Cum sunt urmăriți soldații ruși după ce au refuzat să se predea. Înregistrarea a fost făcută publică VIDEO

Cum sunt urmăriți soldații ruși după ce au refuzat să se predea. Înregistrarea a fost făcută publică VIDEO

O înregistrare video arată cum un tanc ucrainean îi urmărește pe soldații ruși în focul artileriei după ce aceștia au refuzat să se predea.

Imagine aeriană a unui tanc al Brigăzii a 3-a de Asalt Separat din Ucraina care alungă soldații ruși

Înregistrarea a fost realizată de armata ucraineană în luna mai, dar a fost făcută publică abia la sfârșitul lunii iulie. A fost înregistrată în apropiere de Bahmut, orașul asediat care, în acea lună, a căzut în fața avansului rusesc în forță care a durat o lună, scrie businessinsider.com.

Filmul urmărește Brigada a 3-a de asalt separat a Ucrainei în timp ce lansează o contraofensivă împotriva trupelor rusești. Videoclipul subtitrat are o durată de aproximativ 27 de minute și conține sânge și mult limbaj vulgar, majoritatea în ucraineană cu subtitrare.

Incidentul cu soldații care refuză să se predea este aproape de finalul filmării.

În videoclip, un ofițer ucrainean dintr-un centru de comandă aflat la distanță comandă un tanc spre un grup de soldați ruși care par să nu vrea să renunțe la luptă, chiar și după ce ucrainenii i-au încurajat să cedeze.

Apoi se trece la o imagine aeriană a unui tanc care trece cu viteză printr-o zonă împădurită densă spre un grup de soldați ruși care încep să fugă într-un câmp deschis.

Comandanții militari, care privesc de la distanță, încep să râdă și arată cu degetul spre soldații care aleargă pe câmp, cu câteva focuri de artilerie care aterizează în apropiere. La un moment dat, un soldat rus pare să se predea, mergând cu mâinile ridicate.

În descrierea video încărcată de brigadă se spune că operațiunea descrisă le-a permis ucrainenilor să avanseze pe o zonă de 3 kilometri și să captureze mai mulți prizonieri de război.

În săptămânile care au trecut de la înregistrarea videoclipului, Ucraina a făcut eforturi pentru a recuceri Bahmut.

Brigada a 3-a de asalt separat a văzut acțiuni acolo la începutul lunii iulie, potrivit think tank-ului cu sediul la Washington DC, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), și a reușit să avanseze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB