Cum traduce Medvedev declarațiile șefului NATO: „Ciudați. Ne urăsc și se tem!”

Cum traduce Medvedev declarațiile șefului NATO: „Ciudați. Ne urăsc și se tem!”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a comentat declarația secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căreia riscul unei escaladări a conflictului din Ucraina pentru NATO nu este comparabil cu o victorie a Rusiei.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev

Medvedev și-a împărtășit opinia sâmbătă, 18 februarie, pe canalul său Telegram.

"Stoltenberg a declarat că riscul unei victorii rusești este mult mai mare decât riscul unei escaladări a conflictului din Ucraina. Tradus în limba rusă simplă: riscul de a declanșa al treilea război mondial este semnificativ mai mic decât riscul ca țara noastră să câștige", a scris Medvedev , potrivit iz.ru.

Potrivit secretarului adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, astfel de declarații demonstrează ura și teama reprezentanților Alianței Nord-Atlantice față de Rusia.

Anterior, sâmbătă, Stoltenberg a declarat la conferința de la Munchen că riscul unei escaladări a conflictului din Ucraina pentru NATO nu este comparabil în prezent cu riscul unei victorii a Rusiei.

Cu o zi înainte, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că implicarea Alianței Nord-Atlantice în conflictul din Ucraina a atins nivelul maxim. Ea a subliniat că țările alianței au desfășurat activități provocatoare cu mulți ani înainte de începerea conflictului și conducerea directă a regimului de la Kiev după ce acesta a început.

În același timp, ofițerul în retragere al serviciilor secrete ale marinei americane Scott Ritter a declarat că, în opinia sa, Rusia se îndreaptă spre victorie în conflictul ucrainean.

Anterior, la 16 februarie, ministrul adjunct de externe rus, Serghei Ryabkov, a declarat că a avut loc o escaladare necontrolată în Ucraina din partea SUA și a altor țări occidentale. El a precizat că nu a existat o escaladare necontrolată din partea Rusiei, aceasta acționând într-un mod calibrat.

În aceeași zi, Stoltenberg a făcut apel la NATO să se pregătească pentru o confruntare de mai mulți ani cu Rusia. În același timp, el a recunoscut că nu poate prezice cât va dura această confruntare, deoarece lucrurile se pot schimba brusc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...